DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Kurzemē turpina kontrolēt agresīvos braucējus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek noformēti materiāli par pārkāpumiem, kas saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu. Arī aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas konstatēja vairākus šāda veida pārkāpumus, galvenokārt – Liepājā, Raiņa ielā, kur vairāki transportlīdzekļi apbrauca pieturā apturētu sabiedrisko transportu.  

25.jūlijā ap pulksten 13:10 Valsts policijas amatpersonas, patrulējot Liepājā, Raiņa ielā konstatēja divus likumpārkāpējus, automašīnas “Toyota” un “Volkswagen” vadītājus, kuri veica priekšā esoša transportlīdzekļa apbraukšanas manevru, proti, pieturā apturēta sabiedriskā transporta apbraukšanu, šķērsojot ceļa horizontālo apzīmējumu “balta nepārtraukta līnija”, neievēroja ceļa zīmes “braukšanas virzieni joslās” prasības, šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu “drošības saliņa” un izdarīja vienlaicīgi vairākus rupjus ceļa satiksmes noteikumu pārkāpumus, tādējādi ignorējot pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses, kas izpaužas kā agresīva braukšana.

24.jūlijā ap pulksten 13:50 Brocēnu novadā, Cieceres pagastā uz autoceļa “Kandava - Saldus” stāvlaukumā pie iebraukšanas Saldū, vīrietis vadīja automašīnu “BMW” agresīvi, kas izpaudās kā apzināta sānslīdes radīšana – drifts.

Tāpat 23.jūlijā ap pulksten 09:40 likumsargi fiksēja vēl vienu pārkāpēju Liepājā, Raiņa ielā, kurš ar automašīnu “Volkswagen” veica priekšā apturēta transportlīdzekļa, proti, pieturā apturēta sabiedriskā transporta apbraukšanu, šķērsojot ceļa horizontālo apzīmējumu “balta nepārtraukta līnija", no nepārtrauktās līnijas puses šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu "sadalošā sala", tādejādi veicot vienu aiz otra sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas izpaužas, kā agresīvs braukšanas veids. Savukārt 22.jūlijā ap pulksten 11:40 Valsts policija fiksēja automašīnu “Peugeot”, kuras vadītāja Liepājā, Raiņa ielā veica priekšā apturēta transportlīdzekļa, proti, pieturā apturēta sabiedriskā transporta apbraukšanu, šķērsojot ceļa horizontālo apzīmējumu "balta nepārtraukta līnija", no nepārtrauktās līnijas puses šķērsoja horizontālo apzīmējumu "drošības sala", tādejādi pārkāpjot vienu aiz otra sekojošu ceļu satiksmes noteikumus, kas izpaužas ka agresīvs braukšanas veids.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par agresīvu braukšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70-280 eiro un 6 soda punktus. Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI