DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU sāksies reģistrēšanās bakalaura un koledžas līmeņa studijām, ierodoties klātienē uzņemšanas punktos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākot no 27. jūlija līdz 3. augustam, reflektantiem, kuri pieteikumu bakalaura un koledža līmeņa studijām nevar iesniegt un apstiprināt elektroniski portālā Latvija.lv, būs jāierodas uzņemšanas punktos, lai uzrādītu dokumentus un savu studiju pieteikumu apstiprinātu klātienē. RTU uzņemšanas punkti darbosies Rīgā, Arhitektūras fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, kā arī RTU reģionālajos studiju un zinātnes centros Liepājā, Ventspilī, Cēsīs un Daugavpilī. Darbs tajos notiks atbilstoši epidemioloģiskajiem nosacījumiem.

Uzņemšanas punktos obligāti būs jāierodas tiem topošajiem studentiem, kuri vidējo izglītību ieguvuši ārpus Latvijas vai arī ir trešo vai citu valstu pilsoņi, kā arī tad, ja, iesniedzot pieteikumu elektroniski, portālā tiek saņemts paziņojums, ka ir jāierodas klātienē. Tomēr RTU Uzņemšanas komisija aicina – ja reflektantam rodas problēmas, reģistrējoties elektroniski, vispirms sazināties ar Uzņemšanas komisiju, izmantojot sociālās saziņas tīklu WhatsApp un darba laikā rakstot vai zvanot uz numuru 28005535. Uzņemšanas komisijas pārstāvji palīdzēs atrisināt problēmu, ja vien tas attālināti būs iespejams.

Ierodoties uzņemšanas punktos, līdzi jāņem vidusskolas atestāts, sekmju izraksts, centralizēto eksāmenu sertifikāts,  personu apliecinošs dokuments un citi dokumenti, ja to prasa uzņemšanas noteikumi. Reģistrācijas maksu varēs samaksāt vai nu uzņemšanas punktā, vai arī internetbankā.

Pārējos reflektantus RTU aicina studijām reģistrēties attālināti, līdz 2. augustam portālā Latvija.lv autorizējoties gan ar eID karti, kurā ir elektroniskais paraksts, gan ar elektronisko parakstu, gan ar eParaksts mobile, gan izmantojot internetbanku. Reflektantiem, kuriem ir iegūts drošs elektroniskais paraksts, RTU visu uzņemšanas procesu, sākot no dokumentu iesniegšanas un beidzot ar studiju līgumu parakstīšanu, nodrošina elektroniski.

Jaunieši, kuri bez obligātajiem trim centralizētajiem eksāmeniem latviešu valodā, matemātikā un svešvalodā ir kārtojuši centralizēto eksāmenu fizikā vai ķīmijā, RTU konkursā uz budžeta vietām varēs iegūt papildu punktus.

Reflektantiem, kuri vēlas mācīties studiju programmās «Arhitektūra», «Materiālu tehnoloģijas un dizains» un «Industriālais dizains», no 4. līdz 7. augustam būs jākārto iestājpārbaudījums zīmēšanā.

Savukārt studētgribētāji, kuri nav kārtojuši centralizēto eksāmenu latviešu valodā, 4. augustā varēs kārtot pārbaudes darbu latviešu valodā. Pieteikšanās – līdz 28. jūlijam.

Uzņemšanas pirmās kārtas rezultāti būs zināmi 8. augustā. Reflektanti, kuri nebūs ieguvuši budžeta vietu studiju programmā, ko atzīmējuši kā pirmo prioritāti, varēs pieteikties konkursa otrajai kārtai līdz 11. augusta plkst. 16.00.

Informācija par uzņemšanu – ej.uz/RTUuznemsana2020

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI