DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

RTU Inženierzinātņu vidusskolu absolvē 24 talantīgi jaunieši

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 25. jūlijā, diplomus saņems Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) absolventi. Šis būs jau trešais 2015. gadā dibinātās skolas izlaidums, un tas sāksies plkst. 14.00 RTU Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1. Pasākums norisināsies, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Absolventus video uzrunā sveiks bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, savukārt izlaidumā piedalīsies Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis.

Savu zinātkāri un augsto potenciālu 12. klases absolventi apliecinājuši ar izcilām sekmēm un augstiem sasniegumiem mācību olimpiādēs. Vidējais sekmju vērtējums klasē audzis no 8,3 ballēm 10. klasē līdz 9 ballēm, beidzot 12. klasi. Rīgas pilsētas olimpiādēs trīs gadu laikā šīs klases jaunieši ieguvuši 36 pirmās, 62 otrās, 79 trešās vietas un 39 atzinības, savukārt valsts olimpiādēs izcīnījuši 10 pirmās, 11 otrās, 12 trešās vietas un ieguvuši deviņas atzinības.

Rīgas pilsētas skolēnu zinātniskās pētniecības konferencēs trīs vidusskolas mācību gadu laikā godalgoti 17 IZV šī gada absolventu darbi, par septiņiem iegūta 1. vieta, savukārt valsts zinātniskās pētniecības darbu konferencēs godalgoti 14 darbi, un par pieciem no tiem iegūta pirmā vieta. Skolēni izstrādājuši darbus ķīmijā, fizikālajās zinātnēs, inženierzinātnēs, vides zinātnē, bioloģijā un citās nozarēs.

Ar panākumiem starptautiskajās olimpiādēs un konkursos RTU IZV šī gada absolventi savu augsto konkurētspēju pierādījuši arī starpvalstu līmenī – bronzas medaļa iegūta 16. un 17. Eiropas Savienības Dabaszinātņu olimpiādē, 25. Baltijas Informātikas olimpiādē, 31. starptautiskajā informātikas olimpiādē, 54. starptautiskajā Mendeļejeva olimpiādē ķīmijā, kā arī bronzas medaļa un atzinība iegūta starptautiskajā GENIUS olimpiādē.

RTU IZV dibināta, lai popularizētu inženierzinātnes kā nākotnes izglītības un karjeras perspektīvas un atbalstītu apdāvinātus Latvijas jauniešus, kuri vēlas savu nākotni saistīt ar inženierzinātnēm. Četrus gadus pēc kārtas skola Ata Kronvalda fonda mazo skolu reitingā ieguvusi pirmo vietu un ceļojošo balvu «Lielā Pūce». Skolas reitingā izvērtētas pēc skolēnu sniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs. 2018./2019. mācību gadā skola ieguva 2. vietu A. Kronvalda fonda Zvaigžņu reitingā par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskās pētniecības konkursos. 2018. un 2019. gadā skola ieguva 1. vietu Draudzīgā Aicinājuma fonda skolu reitingā pilsētu vidusskolu lielo pilsētu grupā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI