DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrija: visos pasākumos ir vienādi jāievēro drošības prasības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 20. jūlijā, Veselības ministrijā notika tikšanās ar Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrāciju un Iekšlietu ministriju, lai izvērtētu pagājušajā piektdienā notikušo koncertu Tērbatas ielā. Rezultātā rasta vienota izpratne par piesardzības pasākumu nozīmīgumu Covid-19 izplatības mazināšanā un nepieciešamību pārskatīt turpmāko pasākumu rīkošanu, lai šāda situācija neatkārtotos. 

Jāuzsver, ka neatkarīgi no tā, kurš ir pasākuma organizators, visiem ir noteiktas vienādas prasības, kuras ir jāievēro. Pandēmija vēl nav beigusies, tāpēc īpaši svarīgi ir piesardzības pasākumi, lai samazinātu iespēju vīrusam izplatīties.

Tikšanās laikā Veselības ministrija uzklausīja skaidrojumu par piektdien, 17. jūlijā, notikušo pasākumu Tērbatas ielā, kur netika ievēroti noteiktie piesardzības pasākumi, cilvēkiem drūzmējoties. Būtiski bija analizēt situāciju, lai apzinātu kļūdas un turpmāk šādu situāciju nepieļautu, par ko arī gūta pārliecība. Vienlaikus par konkrēto pasākumu Valsts policijā ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Analizējot situāciju, tikšanās laikā secināts, ka gājēju ielā, kur ir pastāvīga cilvēku plūsma, šāda veida pasākumi nav piemēroti, jo nav iespējams nodalīt koncerta teritoriju no pārējās gājēju plūsmas, līdz ar to nav iespējams uzskaitīt apmeklētāju skaitu un apgrūtināta savstarpējās distances ievērošana. Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sniedza arī ierosinājumus, kā turpmāk organizēt pasākumus, ievērojot visus drošības nosacījumus. Arī pasākumu organizatori apliecināja, ka, rīkojot pasākumus, pulcēšanās ierobežojumiem un apmeklētāju plūsmai tiks pievērsta lielāka uzmanība, konsultējoties arī ar SPKC speciālistiem. Šobrīd tiek pārskatīta plānoto pasākumu programma.

Tāpat Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija norādīja, ka Tērbatas ielā tiks uzliktas papildu norādes par distances ievērošanu un dezinfekcijas līdzekļi.

Ņemot vērā šo pieredzi, Veselības ministrija kopā ar SPKC izstrādās vadlīnijas publiskiem pasākumiem, kas notiek ārtelpās, piemēram, pilsētas ielās. Jāsaprot, ka gadījumos, ja drošības pasākumi netiek ievēroti, piemēram, arī pēc policijas un pasākuma organizatoru aizrādījumiem cilvēki turpina drūzmēties, pasākums vismaz uz brīdi ir jāpārtrauc. Šie ieteikumi noderēs arī citam pašvaldībām, piemēram, organizējot pasākumus pilsētu svētkos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI