DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts pēdējos divos mēnešos apkalpo būtiski vairāk tranzītlidmašīnu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 2020.gada 20.jūlijam Latvijas Pasts pieņēmis jau 165  pasta sūtījumu tranzīta kravu čārterlidmašīnas no Ķīnas, apstrādājot un tālāk uz vairākām saņēmējvalstīm novirzot pasaulē otras lielākās tirdzniecības platformas Alibaba sūtījumus sadarbībā ar Alibaba grupas loģistikas uzņēmumu Cainiao. Pēdējos divos mēnešos Latvijas Pasts apkalpojis vidēji 23 tranzīta kravu lidmašīnas mēnesī, kas ir 6,6 reizes mēnesī jeb par vairāk nekā 550% vairāk nekā visa iepriekšējās sadarbības perioda katrā mēnesī kopš 2017.gada augusta.

Lai gan Covid-19 izraisītās krīzes dēļ tranzīta sūtījumu saņemšana kopš 2020.gada sākuma bija apgrūtināta un šo sūtījumu plūsma – būtiski sašaurināta, pēdējos divos mēnešos tā strauji aktivizējusies, Latvijas Pastam apkalpojot vidēji 23 tranzītlidmašīnas mēnesī, kas ir ievērojami, 6,6 reizes jeb par 550%, vairāk nekā vidēji mēnesī iepriekš. Lidosta Rīga jūlijā pieņēma Cainiao sadarbības partnera aviokompānijas Atran 200. kravu čārterlidmašīnu, no kuras nodrošinātajiem reisiem aptuveni 80% kravu bija Latvijas Pastam adresētie pasta tranzīta sūtījumi.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns uzsver: “Esam gandarīti, ka mums izdevies kļūt par būtisku un novērtētu pasaules tirdzniecības milža Alibaba grupas uzņēmuma Cainiao starptautiskās loģistikas sistēmas sastāvdaļu. Lai to izdarītu, mums nācās pārskatīt iekšējos procesus, izveidot drošu un efektīvu datu apmaiņas sistēmu, investēt tehnoloģijās un darbiniekos, lai pierādītu savu kompetenci, elastību un spēju patiešām ātri apstrādāt un piegādāt sūtījumus. Mums tas izdevās, bet darbs pie procesu uzlabošanas neapstājas ne mirkli, un sadarbībā ar Cainiao jau plānojam jaunu mērķu sasniegšanu, veicinot gan Latvijas Pasta rezultatīvo rādītāju izaugsmi, gan pozitīvu ietekmi uz Latvijas kopējiem tranzīta sūtījumu apjomiem un starptautiskās lidostas Rīga kravu apgrozījumu.”

Starptautiskās lidostas Rīga apkalpoto kravu struktūrā 2019.gadā 6,7% veidoja tieši Latvijas Pastā ienākošās pasta sūtījumu tranzīta kravas.

“Kravu pārvadājumu attīstība ir viens no lidostas Rīga stratēģiskajiem mērķiem, kam pēdējos gados pievēršam lielu uzmanību, gan attīstot kravu infrastruktūru, gan veicinot kravu pārvadātāju ienākšanu lidostā. Kravu pārvadājumi ir viens no segmentiem, kas lidostai ļauj saglabāt stabilitāti laikā, kad Covid-19 izraisītās krīzes dēļ būtiski sarukuši pasažieru pārvadājumi. Tiešo regulāro e-komercijas gaisa kravu pārvadājumu no Ķīnas programma ir veiksmīgs piemērs efektīvai un pārdomātai sadarbībai starp visām iesaistītajām pusēm – aviokompāniju Atran, Latvijas Pastu un valsts iestādēm, kas stiprina Latvijas un Ķīnas ekonomisko sadarbību un paver lidostai jaunas loģistikas iespējas,” norāda lidostas Rīga valdes loceklis Artūrs Saveļjevs.

Sadarbību ar Alibaba grupu iniciēja Latvijas Pasts, 2017.gada augustā pieņemot pirmo pasta sūtījumu tranzīta kravu čārterlidmašīnu. Kopš 2017.gada Latvijas Pastā apkalpotas jau 165 tranzīta sūtījumu kravu lidmašīnas, būtiski paplašinot saņēmējvalstu loku, uz kurām nonāk no Latvijas Pasta tranzītā apstrādātie sūtījumi. Latvijas Pastā no Ķīnas saņemtie sūtījumi tiek apstrādāti un efektīvi sašķiroti pa saņēmējvalstīm, vienlaikus nodrošinot apjomīgus, kvalitatīvus un drošus datu apmaiņas procesus starp iesaistītajām pusēm.

Turpinot pasta tranzīta sūtījumu projekta attīstību, Latvijas Pasts turpina strādāt pie jaunu pakalpojumu piedāvājuma sadarbības partneriem, lai nodrošinātu arvien optimālākus e-komercijas preču piegādēs. Aktīvs darbs turpinās, uzlabojot loģistikas efektivitāti, datu kvalitātes risinājumus un pilnveidojot sadarbību ar muitu un citām iesaistītajām institūcijām.

2018.gadā Latvijas Pasts saņēma Pasaules muitas organizācijas atzinības apliecību par ārkārtas pakalpojumu sniegšanu starptautiskajai muitas kopienai un Alibaba grupas uzņēmuma Cainiao balvu par saskaņotu komandas darbu un efektīvu atbalstu tranzīta projekta ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI