DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē dzēsti 60 ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 18. jūlija plkst. 6.30 līdz 20. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 122 izsaukumus – 60 uz ugunsgrēku, tai skaitā, 10 meža ugunsgrēku dzēšanu, 39 uz glābšanas darbiem, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien platības ziņā lielākie ugunsgrēki dzēsti Krāslavas novada Robežnieku pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 130m2 platībā un Ventspils novada Tārgales pagastā, kur dega sausā zāle 3000m2 platībā.

Sestdien plkst. 17.23 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega motorollers un sadzīves mantas 5m2 platībā. Mēģinot apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 19.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.09 VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 17.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.54 tika saņemts izsaukums Valmierā, kur daudzdzīvokļu ēka dega sadzīves mantas 2m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst. 15.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns 1m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 45 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 16.43 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts, turklāt iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls, visticamāk, ir saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni un smēķēšanu telpās. Šoreiz ugunsgrēks neprasīja cilvēku upurus, bet kārtējo reizi sniedza brīdinošu mācību – nesmēķējiet gultā un uzstādiet dzīvokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu!

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Balvu novadā no ezera un Liepājā no dīķa izcēla divus bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI