DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Augstākā tiesa pievienojas komunikācijai Twitterī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

16.jūlijā Augstākā tiesa publicē pirmo ierakstu sociālajā tīklā – savā oficiālajā Twitter kontā @Augstaka­_tiesa. Šis būs vēl viens tiesas komunikācijas kanāls, lai sniegtu precīzu un aktuālu informāciju par Augstāko tiesu un Tieslietu padomi plašākai sabiedrībai tai ērtā veidā.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs norāda, ka ir svarīgi, lai tiesas informētu sabiedrību, un darītu to sabiedrībai pieejamā, saprotamā un ērtā veidā. Jo tikai informēta un zinoša sabiedrība spēs izprast tiesu darbu un uzticēsies tai. Tādēļ Augstākā tiesa iekļaujas sociālo mediju plūsmā un startē tviterī. Tā ir iespēja pārkāpt profesionālās auditorijas robežas, un Augstākā tiesa izmanto šo iespēju.

Augstākās tiesas tvitera kontā @Augstaka­_tiesa regulāri tiks publicēta informācija par Augstākās tiesas aktualitātēm, nozīmīgākajiem Senāta nolēmumiem, kā arī judikatūras atziņām. Tāpat šeit tiks publicēta informācija par Tieslietu padomes lēmumiem un citām aktualitātēm.

Vienlaikus vēršam uzmanība, ka tvitera kontu personas nevar izmantot, lai pieprasītu informāciju vai iesniegtu dokumentus Augstākajai tiesai. Tas arī turpmāk jādara līdzšinējā kārtībā, izmantojot tiesas oficiālo e-pastu at@at.gov.lv.

Ievērojot neitralitātes principu, Augstākā tiesa nepiedalīsies sabiedrības diskusijās tviterī. Mūsu mērķis ir sniegt sabiedrībai objektīvu un neitrālu informāciju.

Neraugoties uz jauno komunikācijas kanālu, galvenais informācijas avots par Augstākās tiesas un Tieslietu padomes darbu arī turpmāk būs Augstākās tiesas oficiālā mājaslapa www.at.gov.lv.

Augstākās tiesas tvitera (Twitter) konta vadlīnijas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI