DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
3
3

Mazais Emīls viesojās pie VUGD priekšnieka

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14.jūlijā mazais Emīls Apsāns, kurš kopā ar mammu Baibu pāris gadu laikā ir apceļojis visus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) daļas un posteņus, viesojās pie VUGD priekšnieka ģenerāļa Oskara Āboliņa un apciemoja ugunsdzēsēju glābējus VUGD Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) 1.daļā.

Emīls ir piepildījis savu apņemšanos pirms skolas gaitu uzsākšanas apmeklēt visus VUGD depo. Emīls par ugunsdzēsēju darbu interesējas jau kopš 2 gadu vecuma. Emīlam ir īpaši pašūts ugunsdzēsēja glābēja aizsargtērps, ķivere ar lukturīti, cimdi un pie ugunsdzēsējiem glābējiem viņš vienmēr ierodas tērpies savā formas tērpā.

Tiekoties ar VUGD priekšnieku O.Āboliņu, Emīls parādīja savu albumu ar bildēm no visām apmeklētajām VUGD daļām un posteņiem, kā arī pastāstīja par to, kas viņam ir sagādājis vislielāko prieku un ko viņš ir iemācījies no ugunsdzēsējiem glābējiem, piemēram, kurās automašīnas var uzpildīt un pārvadāt visvairāk ūdens un putu koncentrāta un kā noteikt šļūteņu diametru. Zēns stāsta arī saviem draugiem, kādi ir ugunsdzēsēju glābēju pienākumi.

Dažus no VUGD depo Emīls ir apmeklējis vairākkārt. Šoreiz kopā ar RRP 1.daļas komandieri Agri Asupu zēns vēlreiz apskatīja tehniku un aprīkojumu, izstaigāja depo telpās, sasveicinājās ar ugunsdzēsējiem glābējiem.

VUGD priekšnieks O.Āboliņš pateicās Emīla mammai par dēla atbalstīšanu, savukārt Emīlam novēlēja nezaudēt degsmi un nākotnē kļūt par ugunsdzēsēju glābēju, kā arī panākumus, skolas gaitas uzsākot.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI