DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Basketbola turnīrs “Krastu mačs” šogad notiks bez līdzjutēju klātbūtnes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai arī Covid-19 pandēmijas dēļ visā pasaulē tikuši atcelti vai pārcelti daudzi sporta pasākumi, diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs” norisināsies arī šogad. Basketbola svētki notiks 15. un 16. augustā. Tiesa, šogad turnīrs gaidāms nedaudz citādā veidolā, aicinot līdzjutējus un sporta entuziastus spēles vērot un līdzi just nevis klātienē, bet gan TV ekrānos – tiešraidēs LTV7 un portālā Lsm.lv.

 “Krastu mačs” šogad vistiešākajā nozīmē norisināsies starp Daugavas abiem krastiem – uz AB dambja – 15. un 16. augustā. Spēles tiks aizvadītas bez skatītājiem klātienē, bet spēļu tiešraides būs skatāmas LTV7 un portālā Lsm.lv. Turnīra aktivitātes papildinās LTV7 raidījums “Sporta studija”, ko vadīs žurnālists Reinis Ošenieks, uz studiju aicinot arī viesus. Klātienē turnīra dalībniekus, kā ierasts, uzmundrinās un iedrošinās jau līdz šim zināmie “Krastu mača” vadītāji – Renārs Zeltiņš, Raimonds Zeps, Andris Bulis un Sandis Miltovičs. 

““Krastu mačs” nav tikai basketbola turnīrs. Līdzās spraigajiem sporta notikumiem turnīrs vienmēr ir arī svētki divu dienu garumā. Kaut arī “Krastu mača” spēles nevarēs vērot klātienē, arī šogad esam parūpējušies par bagātīgu izklaides programmu. Skatītājus priecēs gan konkursi un dažādi pārsteigumi, gan muzikāli priekšnesumi, lai emocionāli uzlādētu viņus pie TV ekrāniem,” stāsta “Krastu mača” radošās komandas dalībnieks, viens no pasākuma vadītājiem Renārs Zeltiņš.

Pieteikšanās diennakts basketbola turnīram notiks no 27. līdz 30. jūlijam un ilgs 72 stundas. Komandas, kuras piedalīsies turnīrā, tiks noteiktas ar izlozes palīdzību klātienes pasākumā, kurā klātesošajiem tiks atklāts arī tas, kā izskatīsies XI Krastu mača oficiālais krekls. Jau vairākus gadus pēc kārtas tā dizaina autors ir mākslinieks Kristians Brekte.

“Krastu mačs” ir diennakts basketbola turnīrs, kurā tradicionāli piedalās un savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Desmit turnīra pastāvēšanas gados kopvērtējumā rezultāts kļuvis neizšķirts – 5:5. Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše.

“Krastu mačs” 2020 notiks sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, AAS “BALTA”, basketbola klubu “VEF Rīga”, SIA “Tet”, SIA “Uniso”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI