DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Notiks tiešsaistes konference par garīgās veselības veicināšanu skolās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai spriestu par garīgās veselības veicināšanas iespējām skolās, Latvijas Universitāte sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību aicina visu Latvijas novadu izglītības iestāžu darbiniekus, visu vecumu bērnu vecākus, izglītības politikas veidotājus un ikvienu interesentu piedalīties starptautiskā zinātniskā projekta “Garīgās veselības veicināšana skolās” tiešsaistes konferencē.

“Garīgās veselības problēmas bērnu un jauniešu vidū kļūst arvien biežāk izplatītas. Saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas aplēsēm apmēram 20% skolēnu saskaras ar garīgās veselības problēmām, pie tam puse no garīgās veselības traucējumiem sākas pirms 14 gadu vecuma sasniegšanas. Tādēļ ir svarīgi savlaicīgi attīstīt bērnu sociāli emocionālās prasmes, veicināt viņu spējas tikt galā ar grūtībām, kā arī mazināt sociālu, emocionālu un uzvedības problēmu attīstības risku. Izglītības iestādes ir ļoti piemērota vieta bērnu garīgās veselības veicināšanai jau agrīnā vecumā, jo praktiski visi bērni ir iesaistīti izglītībā un pavada bērnu dārzos vai skolās ievērojamu laiku,” pauž projekta “Garīgas veselības veicināšana skolās” vadītāja Latvijas Universitātes profesore Baiba Martinsone. “Šī tiešsaistes konference var kļūt par nacionāla mēroga notikumu un būt laba alternatīva novadu izglītības konferencēm, lai dalībnieki smeltos iedvesmu un zināšanas jaunajam mācību gadam.”

Konference norisināsies 25. augustā no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 tiešsaistē ar translāciju no Siguldas kultūras centra “Devons”.

Konferenci atklās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Konferencē eksperti padziļināti runās par izglītības iestāžu lomu bērnu personības attīstībā, akadēmiskās un sociāli emocionālās mācīšanās līdzvērtīgo nozīmi, par pedagogu, vecāku un politikas veidotāju lomu bērnu garīgās veselības veicināšanā no pirmsskolas līdz vidusskolai. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar izstrādātās garīgās veselības veicināšanas programmas pamatprincipiem. Atsevišķa tēma būs bērnu audzināšanā iesaistīto speciālistu un vecāku psiholoģiskās labklājības veicināšana un savstarpējās sadarbības loma.

Pieteikšanās bezmaksas tiešsaistes konferencei notiek, aizpildot pieteikuma anketu, šajā saitē: https://forms.gle/LgNv4fjqfjcRoSEVA.

Konference ir viena no aktivitātēm starptautiskā “Erasmus+” zinātniskā projektā “Garīgās veselības veicināšana skolās” (“Promoting Mental Health at Schools”, PROMEHS, projekta identifikācijas Nr. 606689-EPP-1-2018-2-IT-EPPKA3-PI-POLICY, LU reģistrācijas Nr. ZD 2019/20787), ko Latvijā īsteno Latvijas Universitāte un Siguldas novada pašvaldība. Lai veicinātu garīgo veselību un labklājību atbilstoši ilgtspējīgas attīstības mērķiem, top jauna garīgās veselības veicināšanas programma izglītības iestādēs, sadarbojoties 20 institūcijām septiņās valstīs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI