DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par pretošanos varas pārstāvim Vārvē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par pretošanos varas pārstāvim – pagājušā gada novembrī Vārvē vairākas personas ar savu automašīnu nobloķēja ceļu policijas transportam un pieprasīja atbrīvot aizturētu personu, uzvedās izaicinoši un agresīvi, pretojās likumsargiem un pie aizturēšanas veica sitienus un spērienus policistiem pa krūškurvi un seju.

Pagājušā gada 23. novembrī ap pulksten 00:50 Valsts policijas amatpersonas, uzraugot sabiedrisko kārtību un patrulējot pa Vārvi, pamanīja trīs personas, no kurām viena rādīja nepiedienīgus žestus un lamājās, pēc kā atteicās parādīt personu apliecinošus dokumentus. Valsts policija pieņēma lēmumu vīrieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī personības noskaidrošanai. Brīdī, kad notika aizturēšana, kāds no vīriešiem piezvanīja Vārves iedzīvotājiem un izstāstīja situāciju, pēc kā uz notikumu vietu ieradās vairākas personas, kuras pieprasīja atbrīvot aizturēto.

Personas ar savu automašīnu nobloķēja ceļu policijas transportam un nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām – atteicās atbrīvot brauktuvi, izsaucot frāzes “lai brauc virsū!”, “viņi jau tāpat mums virsū nevar braukt un neko nevar izdarīt”, “es neiešu malā”. Personas izrādīja pretošanos un pie aizturēšanas persona vairākas reizes ar kāju iesita policistiem pa krūškurvi un seju. Valsts policijas amatpersonas, izmantojot speciālos aizturēšanas paņēmienus, aizturēja divas personas un nogādāja policijas iecirknī.

Noskaidrots, ka abas personas atradās alkoholisko dzērienu ietekmē – 1,17 un 1,68 promiļu reibumā. Uz izmeklēšanas laiku vīriešiem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vīrieši jau iepriekš ir sodīti par dažāda veida likumpārkāpumiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par pretošanos varas pārstāvim, ja tas izpilda tam uzliktos dienesta pienākumus un ja tas izdarīts personu grupā, pielietojot vardarbību. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Šobrīd kriminālprocess ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI