DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Skrējiensoļojumā Rīga-Valmiera jauni rekordi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar startu no Brīvības pieminekļa Rīgā piektdienas, 10.jūlija, pusnaktī sākās 107 kilometrus garais skrējiensoļojuma ceļš līdz Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas kliņķim. Plkst.7.59 pieredzējām, ka ir kritis 28 gadus vecais skrējiensoļojuma rekords, ko 1992.gadā, Gladiatoru pastaigu veicot 8:01:38, sasniedza Georgs Jermolajevs. To paveica Pēteris Grīviņš (7:59:02), turklāt arī otrās vietas ieguvējs Kristaps Magone (8:00:00) pārspēja līdzšinējo rekordu. Izcils sasniegums arī dāmu konkurencē. Diāna Džaviza ar laiku 9:26:49 ne tikai laboja personīgo rekordu, bet tas ir arī jauns rekords sieviešu konkurencē.

Valmiera lepojas uzņemt skrējiensoļojuma dalībniekus un pateicas visai komandai – sportistiem, organizatoriem, brīvprātīgajiem, līdzjutējiem. Šis gads bija īpašs ar jauniem rekordiem, bet vienmēr tas ir īpašs ar labo mērķi – palīdzēt bērniem ar kustību traucējumiem. Šogad skrējiensoļojuma sargeņģelis bija Gustavs Mārcis Spilva no Vecpiebalgas. Ziedojums palīdzēs iegādāties ierīci, kas nepieciešama, lai puisis varētu uzsākt skolas gaitas. Liels prieks bija atbalstītājos satikt un redzēt dejojam Undīni Ozoliņu. Meitenes ārstēšanas izdevumu segšanai skrējēju sabiedrība 2019.gadā ziedoja 4170,47 EUR. Paldies Gustavam Mārcim, Undīnei un viņu ģimenēm – lielākais dzīvesprieks, finišā sagaidot dalībniekus! 


Otro reizi Gladiatoru pastaigu veica arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, 107km garo ceļu veicot kopā ar olimpieti Jolantu Dukuri. “Kāds, lai sakārtotu domas, dodas Santjago ceļā, mums ir savs ceļš – skrējiensoļojums. Protams, tas ir nopietns posms sportistiem, cīnoties par rezultātiem, taču daudziem dalībniekiem, tostarp arī man, tas ir sirds pasākums, kas uzlādē, rosina pārdomas, tā ir sevis izaicināšana un pārvarēšana. Dalībnieki cits citu uzmundrina, katrā kontrolpunktā tevi sagaida kā uzvarētāju, garāmbraucēji signalizē, un valmierieši finiša taisnē ir vislielākais atbalsts. Ceļš ir grūts, tam ir ļoti cītīgi jāgatavojas, bet tas ir tā vērts. Tāpēc vislielākā pateicība dalībniekiem, visai skrējiensoļojuma organizētāju komandai, līdzjutējiem! Paldies par ziedojumiem, jo šis ir labdarības projekts, ar kuru palīdzam bērniem ar kustību traucējumiem. Arī tas ir emocionāls brīdis, kad finišā sagaida bērni, kuriem tiek vākti ziedojumi. Skrējiensoļojumā valda Valmierai tuvs gars – neatlaidība, cīņasspars, dullums. Tāpēc noteikti Valmierā sveicienus no Brīvības pieminekļa sagaidīsim arī nākamgad,” pateicas Jānis Baiks.


Atjaunotais skrējiensoļojums risinājās septīto gadu pēc kārtas, un otro reizi tam bija Latvijas čempionāta statuss, noskaidrojot labākos valsts skrējējus 100 kilometru distancē 158 dalībnieku konkurencē. Rezultāti skatāmi ultrataka.lv. Trase pērn tika sertificēta un šogad ieguva Starptautiskās ultramaratonu asociācijas (IAU) bronzas kvalitātes zīmi “Bronze Label”.


Skrējiensoļojumu atbalstīja: Valmieras pilsētas pašvaldība, Latvijas Vieglatlētikas savienība, fonds “Ziedot.lv” un bērnu rehabilitācijas centrs “Poga”, Vidzemes Olimpiskais centrs un Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks, Latvijas Universitāte, “Valmiermuižas alus” darītava un “Kokmuiža”, rupjmaize “Ķelmēni”, “Smiltenes piens”, “Coca-Cola”, “Lexus”, “Aerify Recovey Technolgies”, “Angico”, “Tehauto”, “Isostar”, “SiS”, “Compressport”, “Sporta laboratorija”, “Apotheka”, “Sportland”, “Fox Pace”, “Scott”, “Osveikals.lv” un “Inov8”, “Pulsometrs.lv” un “Maurten”, “Maxima” un “Akropole”, kā arī “Stirnubuks” un “Platforma Racing”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI