DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

TM veido plānu 1991. gada barikāžu 30. gadadienas atcerei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 14. jūlijā, Ministrs kabinets atbalstīja 1991. gada barikāžu 30. gadadienas atceres pasākumu plānu, ko Tieslietu ministrija ir sagatavojusi sadarbībā ar 1991. gada barikāžu muzeju un iesaistītajām institūcijām.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Jau nākamā gada janvārī mēs atzīmēsim 30 gadus kopš 1991. gada barikādēm. Covid-19 infekcijas izplatības dēļ sākotnējās ieceres nācās mainīt, bet tas nav atcēlis iespēju stāstīt par svarīgiem notikumiem mūsu valsts vēsturē.”

Iekļaušanai pasākumu plānā priekšroka dota atceres pasākumiem, kas radīs paliekošas vērtības barikāžu dalībnieku un visas sabiedrības atmiņā, piemēram, izstāžu, televīzijas filmas un videomateriālu izveidošana, balstoties uz pētniecību un dokumentēšanu. Turklāt to būs iespējams piedāvāt plašai publikai gan Latvijā, gan ārzemēs.

TM sagatavotajā plānā ir iekļauti atceres pasākumi, kuri nodrošina pēc iespējas visaptverošāku dažādu paaudžu iesaisti, lai barikāžu pasākumos satiktos gan barikāžu dalībnieki, gan jaunieši. Paaudžu līdzdalība nodrošinās vēsturiskās atmiņas un pieredzes stāstu par barikādēm nodošanu no paaudzes uz paaudzi, veicinot notikumu liecību un atmiņu saglabāšanu.

Kā galvenie pasākumi šodien atbalstītajā plānā ir paredzēti:

  • Barikāžu ugunskuri Vecrīgā (barikāžu rekonstrukcija);
  • Lielformāta foto izstāde pie Brīvības pieminekļa un Doma laukumā;
  • LTV filma un videomateriāls par barikādēm;
  • Barikāžu atceres pasākumu atspoguļojums un orģinālsatura izveide Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio.

J.Bordāns: “1991. gada barikādes pierāda to, ka latvieši ir drosmīgi un patriotiski. Manuprāt, katrs drosmes pierādījums ir atcerēšanās un godināšanas vērts. Vēsture palīdz izjust piederību savai nācijai tagadnē. Atceres pasākumu jēga un pats svarīgākais mērķis ir barikāžu dalībnieku godināšana, kas līdz ar to ikkatram latvietim ļauj atcerēties barikāžu notikumus un to nozīmi Latvijas neatkarības atjaunošanā.”

“Paldies 1991. gada barikāžu muzeja vadītājam Renāram Zaļajam un visiem iesaistītajiem par darbu!”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI