DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padome vērtēs priekšlikumus izmaiņām Latvijas ostu pārvaldības modelī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 15.jūlijā, plkst. 13.00 notiks Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes attālināta sēde. Sēdi vadīs padomes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomē paredzēts izskatīt Satiksmes ministrijas izstrādātos grozījumus Likumā par ostām un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumā, ar kuriem tiek pildīti Valdības deklarācijā un Likumā par ostām dotie uzdevumi attiecībā uz ostu pārvaldības modeļa maiņu Latvijā.

Galvenais mērķis ostu pārvaldības modeļa izmaiņām ir ieviest valsts kapitālsabiedrību pārvaldības principus, balstoties uz starptautisku praksi un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijām, tādējādi padarot Latvijas ostu pārvaldības struktūru labāk saprotamu partneriem starptautiskā līmenī.  Ar šiem grozījumiem likumos tiks nodrošināti vairāki būtiski pārvaldības jautājumi - lielāka ostu neatkarība attiecībās starp kapitālsabiedrību un akcionāru, īpašumtiesību jautājumi, pārraudzības nodrošināšana, skaidrāka vadības, valdes un padomes locekļu atlase, to kvalifikācijas un atlīdzības jautājumi.

Atrisinot pārvaldības struktūras jautājumus, tiks veicināta arī ostu un visas Latvijas tranzīta koridora konkurētspēja un koordinācija starp loģistikas ķēdē iesaistītajiem partneriem. Pašvaldībām arī turpmāk būs nozīmīga loma ostu attīstībā un iespēja iesaistīties to pārvaldībā. Arī turpmāk paredzēts saglabāt ostu maksājumus pašvaldībām 10% apmērā no ostu maksām pašvaldību infrastruktūras uzturēšanai un attīstībai ostas darbības nodrošināšanai.

Apspriežamie likumprojekti pieejami Satiksmes ministrijas tīmekļvietnes sadaļā “Sabiedrības līdzdalība”. Satiksmes ministrija aicina visus interesentus iepazīties ar tiem un sniegt savu viedokli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI