DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU sāksies topošo studentu elektroniskā pieteikšanās studijām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 13. jūlijā, portālā Latvija.lv sāksies reflektantu elektroniskā pieteikšanās bakalaura un koledžas līmeņa studijām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). Ja topošajiem studentiem ir elektroniskais paraksts, tad visu uzņemšanas procesu, sākot no pieteikuma iesniegšanas līdz studiju līguma parakstīšanai, būs iespējams nokārtot elektroniski, nemaz neierodoties RTU uzņemšanas punktos Ķīpsalā vai reģionos. Jaunajā akadēmiskajā gadā RTU piedāvās arī vairākas jaunas studiju programmas. 

Pieteikties studijām no 13. jūlija līdz 2. augustam varēs portālā Latvija.lv, vienotajā uzņemšanas sistēmā, autorizējoties gan ar eID karti, kurā ir elektroniskais paraksts, gan ar elektronisko parakstu, gan ar eParaksts mobile, gan izmantojot internetbanku.  

Reflektanti, kuri pieteikumu studijām vēlēsies iesniegt nevis elektroniski, bet klātienē, no 27. jūlija līdz 3. augustam varēs ierasties uzņemšanas punktos Rīgā, Arhitektūras fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, kā arī RTU reģionālajos studiju un zinātnes centros Liepājā, Ventspilī, Cēsīs un Daugavpilī, lai uzrādītu dokumentus un apstiprinātu savus studiju pieteikumus studijām universitātē.

Tomēr, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, kā arī rūpējoties par reflektantu ērtībām, RTU aicina reflektantus laikus iegūt eParakstu, lai visu uzņemšanas procesu būtu iespējams nokārtot attālināti. eParaksts atvieglos arī formalitāšu kārtošanu, studējot RTU. Informācija par eParaksta iegūšanu – ej.uz/RTUeParaksts

Ja reflektantiem radīsies neskaidrības pieteikumu iesniegšanas procesā vai arī būs jautājumi par uzņemšanu, tos varēs noskaidrot, izmantojot sociālās saziņas tīklu WhatsApp un darba laikā rakstot vai zvanot uz numuru 28005535.

Pirmās kārtas uzņemšanas rezultātus reflektanti uzzinās 8. augustā. Tie, kuri nebūs ieguvuši budžeta vietu pirmajā kārtā, varēs pieteikties konkursa otrajai kārtai līdz 11. augusta plkst. 16.00, un šīs kārtas rezultātus reflektantiem paziņos 11. augustā pēc plkst. 17.00. 

Jaunajā studiju gadā RTU reflektantiem piedāvās arī vairākas jaunas studiju programmas – akadēmisko bakalaura un maģistra studiju programmu «Vides inženierija», akadēmisko maģistra studiju programmu «Kiberdrošības inženierija», starpdisciplināro profesionālo maģistra studiju programmu «Dizaina inženierija», kā arī kopā ar Latvijas Universitāti – akadēmisko bakalaura studiju programmu «Biotehnoloģija un bioinženierija».

Reflektantiem, kuri vēlas studēt programmās «Arhitektūra», «Materiālu tehnoloģijas un dizains» un «Industriālais dizains», no 4. līdz 7. augustam notiks iestājpārbaudījums zīmēšanā. Lai palīdzētu sagatavoties eksāmenam, 29.–31. jūlijā notiks konsultācijas zīmēšanā.

Informācija par uzņemšanu – ej.uz/RTUuznemsana2020

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI