DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Sākas seguma atjaunošanas darbi Marijas un Aleksandra Čaka ielā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šobrīd uzsākti sagatavošanās darbi, lai jau drīzumā varētu uzsākt remontdarbus visā Aleksandra Čaka ielas un Marijas ielas garumā.

Remontdarbi tiks organizēti divos posmos. Šajā būvniecības sezonā ielai visā garumā pilnībā tiks atjaunots brauktuves asfaltbetona segums, kas savu mūžu nokalpojis un ir sliktā tehniskā stāvoklī. Arī ietvēm pilnībā tiks nomainīts segums, ieklājot dažādu krāsu bruģakmeni. Tādējādi padarot ielu pievilcīgāku un, kas kalpos, kā ielas dizaina elements.

Savukārt otrajā posmā, nākamajā būvniecības sezonā, veiks ielas labiekārtošanu visā tās garumā. Ielā tiks iestādīti koki, labiekārtota ar velostatīviem, soliņiem, puķu kastēm, padarot ielu daudz pievilcīgāku un pieejamāku.

Būvdarbi tiks uzsākti A.Čaka un Marijas ielas kreisajā pusē virzienā no centra. Ielas remontdarbu laikā gājējiem, velobraucējiem un autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Vispirms tiks uzsākta brauktuves apmaļu demontāža un jaunu uzstādīšana ielas kreisajā pusē virzienā no centra. Brauktuves apmaļu izbūves laikā  gājēju ietve tiks sašaurināta. Arī autovadītājiem jārēķinās ar neērtībām, jo remontdarbu laikā, virzienā uz centru, braukšanas joslā virzienā uz centru tiks sašaurināta, bet satiksme vēljoprojām notiks pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā. 

Ietvju seguma nomaiņas laikā gājējiem tiks nodrošināta ērta pārvietošanās pa brauktuves segumu pa pagaidu gājēju tuneli, kurš būs nodalīts no brauktuves un darbu zonas ar barjerām.

Satiksmes departamenta speciālisti norāda, ka remontdarbu laikā satiksmes dalībnieki un vietējie iedzīvotāji var saskarties ar satiksmes apgrūtinājumiem un ierobežojumiem. Aicinām ar izpratni izturēties pret ieviestajiem ierobežojumiem un ievērot satiksmes organizācijas kārtību, kā arī laicīgi plānot savu ikdienas maršrutu, rēķinoties ar satiksmes ierobežojumiem, un, ja tas iespējams, izvēloties citu ikdienas maršrutu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI