DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīva piekļuve policijas darbiniekam nepieciešamajai informācijai stiprinās visas Eiropas drošību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 7. jūlijā, notika Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iekšlietu ministru neformālā videokonferences sanāksme, kurā Vācija, kā nākamā ES Padomes prezidentūra, iepazīstināja ar savas darbības prioritātēm. Latviju sanāksmē pārstāvēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Sanāksmes gaitā tika diskutēts par Eiropas policijas partnerību, kā arī meklēšanas un glābšanas operācijām jūrā. Vācija savas prezidentūras laikā grib uzlabot sadarbību un informācijas apmaiņu starp policijas iestādēm Eiropā, optimizējot un pastāvīgi uzlabojot informācijas pārvaldību, kā arī padarot Eiropolu par stabilu informācijas un inovāciju centru. Prezidentūra vēlas panākt, lai ikvienam policijas darbiniekam ikvienā dalībvalstī jebkurā laikā būtu piekļuve viņam nepieciešamajai informācijai no jebkuras dalībvalsts, jo tas ilgtermiņā stiprinās Eiropas drošību.

Diskutējot par policijas sadarbību ES valstu ietvaros, D. Trofimovs uzsvēra, ka “Aktuālas, pilnvērtīgas un pārdomātas informācijas apmaiņa starp policijas darbiniekiem ES valstīs, būtiski palielinās vispārējo drošības stāvokli ES un sniegs lielāku drošības sajūtu sabiedrībai. Vienlaikus ir arī jāstiprina Eiropola mandāts, lai tas varētu sniegt lielāku, efektīvāku un inovatīvāku atbalstu dalībvalstīm pārrobežu jautājumu ietvaros.”

Tāpat ministri tika aicināti diskutēt par atbalsta sniegšanu Vidusjūras reģiona valstīm, lai mazinātu migrācijas spiedienu, veicinātu cīņu ar cilvēku kontrabandu, kā arī palīdzētu ārējo robežu apsardzībā un atgriešanas operāciju īstenošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI