DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Olainē izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks – deg dzīvojamā māja

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. jūlija plkst. 6.30 līdz 7. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 08.21 tika saņemts izsaukums Olainē, kur ar atklātu liesmu deg koka mājas jumts un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā strādā 27 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas un vienas autokāpnes un tiek piesaistīti papildu resursi. Notiek uguns izplatīšanās ierobežošana.

Vakar plkst. 16.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur dega divas blakus esošas mājas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dārza māja un neapsaimniekotas divstāvu mājas jumts un otrais stāvs kopumā 230m2 platībā. Mēģinot dzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.17 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot un plkst. 21.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī Ventspils novadā ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Vakar VUGD saņēma trauksmainu informāciju, ka Jūrmalā četri cilvēki uz SUP dēļa ir iepūsti jūrā. Šoreiz glābšanas darbus nebija nepieciešams veikt, jo cilvēki bija nokļuvuši krastā pašu spēkiem. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību atpūtā pie un uz ūdens! Papildu drošībai – nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, aicinām izmantot glābšanas vestes.

Savukārt Rīgā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju un uz daudzstāvu ēkas jumta atradās, iespējams, nepilngadīgas personas. Šajā gadījumā jaunieši no ēkas jumta bija nokāpuši pirms VUGD ierašanās. VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bēriem un jauniešiem drošības jautājumus un  atgādināt, ka pamestas jaunceltnes un ēku jumti nav piemērota pastaigu un rotaļu vieta! Tas var būt ļoti bīstami, jo ir iespējams nokrist no liela augstuma, iekrist bedrē ar būvgružiem, tādējādi gūstot traumas un pat apdraudot savu dzīvību.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Jēkabpilī un Daugavpilī atbrīvoja kaķus, kuri bija iestrēguši pusatvērtu logu ailēs, bet Jelgavas novada Vilces pagastā notvēra zalkti, kura atradās dzīvojamā mājā, un palaida brīvībā meža masīvā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI