DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Pūce reģionālajā vizītē apmeklēs Gulbenes novadu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien reģionālajā vizītē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) apmeklēs Gulbenes novadu. Tās laikā ministram ieplānotas tikšanās ar pašvaldības domes pārstāvjiem, lai pārrunātu pašvaldībai aktuālos jautājumus, tai skaitā par uzņēmējdarbības veicināšanu, lai mazinātu Covid-19 izraisītās krīzes sekas, un vietējiem uzņēmējiem, kā arī reģiona vadošo uzņēmumu apskate.

Lai iepazītos ar uzņēmējdarbības attīstību reģionā, ministrs viesosies Gulbenes novada uzņēmumā SIA “AVOTI SWF”, kas ir lielākais darba devējs novadā (vairāk nekā 500 darbinieku). Ministram plānota tikšanās ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Uldi Misiņu, kurš iepazīstinās ar uzņēmuma nākotnes iecerēm un plānoto attīstību, kā arī paredzēta ražotnes apskate.

Tāpat ministrs tiksies ar Gulbenes novada domes priekšsēdētāju Normundu Audzišu un vietnieku Andi Caunīti, kā arī ar pašvaldības administrāciju. Tikšanās laikā tiks apspriesti aktuālie ar pašvaldības darbību saistītie jautājumi, kā arī par ekonomikas atveseļošanas iespējām un uzņēmējdarbības veicināšanu reģionā. Jau iepriekšējās pašvaldību reformas laikā Gulbenes novads apvienoja apkārtējās teritorijas, stiprinot pašvaldību vadītāju un speciālistu sadarbību dažādu jautājumu risināšanā, kas ļāvis izveidot spēcīgu un kompetentu Attīstības nodaļu un tādējādi realizēt apjomīgus investīciju projektus. Pateicoties lielāka novada izveidei, pašvaldība spējusi plānot vienmērīgu attīstību visā tās teritorijā, īstenojot dažādus pasākumus, piemēram, centralizētas IT sistēmas izveide un iepirkumu centralizēta organizēšana, kā arī sakārtota ceļu apsaimniekošana un pakalpojuma kvalitātes vienādošana visā novada teritorijā.

Šobrīd no plānotajiem investīciju projektiem programmas “Par atbalstītajiem pašvaldības investīciju projektiem valsts aizdevumu piešķiršanai ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid–19 izplatību” ietvaros Gulbenes pašvaldībā ir apstiprinātas divas augstas gatavības projektu idejas – pašvaldības autoceļa atjaunošanai, kā arī Baložu ielas pārbūvei Gulbenes pilsētā. Savukārt ar ES fondu finansējuma atbalstu ieviešanā ir projekti, kas paredzēti infrastruktūras uzlabošanai uzņēmējdarbības attīstībai gan Gulbenes pilsētā, gan novadā. Šo projektu īstenošanas rezultātā plānots radīt vismaz 20 jaunas darbavietas, kā arī piesaistīt nefinanšu investīcijas vairāk nekā 5,6 milj. EUR apmērā, bet kopējā atjaunoto degradēto teritorijas platība sasniegs 12 hektārus.

Tāpat ministram plānota tikšanās ar vietējiem uzņēmējiem, kuri pārstāv mežizstrādes, ceļu būves un metālapstrādes, kā arī kokapstrādes nozares un ir vieni no lielākajiem darba devējiem novadā. Savukārt vēlāk pēcpusdienā ministrs dosies apskatīt atjaunoto Stāmerienas pili.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI