DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ nodos Jaunā Rīgas teātra būvlaukumu darbu turpināšanai piegādātāju apvienībai SBSC

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9. jūlijā pulksten 11.00 Lāčplēša ielā 25, Rīgā, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (turpmāk – VNĪ) nodos Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvlaukumu iepirkuma uzvarētājam – piegādātāju apvienībai “SBSC” vēsturiskās ēkas pārbūvei atbilstoši moderna, Eiropas līmeņa teātra vajadzībām, informē VNĪ korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

Pasākumā piedalīsies finanšu ministrs Jānis Reirs, kultūras ministrs Nauris Puntulis, VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs, JRT valdes locekle Gundega Palma, arhitekte, pārbūves projekta autore Zaiga Gaile un SIA “Skonto būve” valdes loceklis Juris Pētersons. Pasākuma ietvaros notiks būvlaukuma nodošana, kā arī būs iespēja iepazīties ar turpmāko Jaunā Rīgas teātra vēsturiskās ēkas pārbūves gaitu.

Aicinām mediju pārstāvjus dalībai pasākumā pieteikties līdz 8. jūlija pulksten 12.00, rakstot uz komunikacija@vni.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 22076439 (Maija Trikule-Pleša). Ņemot vērā to, ka pasākums notiks būvlaukumā, aicinām pasākuma dalībniekus izvēlēties piemērotu apģērbu un slēgtos apavus. Papildus pasākumā medijiem tiks izsniegti nepieciešamie drošības līdzekļi.

Jau iepriekš ziņots, ka VNĪ noslēdzis līgumu ar iepirkuma uzvarētāju – piegādātāju apvienību “SBSC” par līguma summu – 29,9 miljoni eiro. Tajā iekļaujas ne tikai būvdarbu veikšana, bet arī projektēšanas risinājumi papildu drošības pasākumu veikšanai, BIM tehnoloģiju izmantošana, autoruzraudzība un ēkas apsaimniekošana uz pieciem gadiem par kopējo summu 22 miljoni eiro, kā arī teātrim nepieciešamais tehnoloģiskais aprīkojums un iebūvētas mēbeles par kopējo summu 7,9 miljoni eiro. JRT būvniecība turpināsies saskaņā ar pilnsabiedrības “Zaigas Gailes Birojs un Partneri” izstrādāto projektu.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI