DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

A. Vītols: Iepriekš plaši veiktā tieslietu jomas digitalizācija veicināja tiesiskuma principu ievērošanu valstī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 6. jūlijā, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Vītols piedalījās Eiropas Savienības dalībvalstu tieslietu ministru neformālajā videokonferencē, kurā tika diskutēts par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz tiesiskumu Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Videokonferencē dalībvalstis bija aicinātas paust viedokli par to, kā, stiprinot demokrātiju, vajadzētu reaģēt uz naida kurināšanu un dezinformāciju, kas bija īpaši saasinājušās informatīvajā telpā Covid-19 laikā.

Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Vītols informēja par situāciju Latvijā: "Covid-19 pandēmijas laikā atbildīgās iestādes īstenoja operatīvās darbības gadījumos, kad viltus ziņas bija radījušas plašu sabiedrisko rezonansi un kaitīgās sekas - tika uzsākti kriminālprocesi par huligānismu. Taču dezinformācijai ir pārrobežu dimensija, tāpēc ir nepieciešama vienota Eiropas Savienības pieeja, lai nodrošinātu efektīvu un koordinētu reakciju pret to un garantētu Eiropas Savienības pilsoņu un iestāžu aizsardzību. Tāpēc šodienas Eiropas Savienības tieslietu ministru videokonferencē aicināju arī citas Eiropas Savienības valstis, līdzīgi kā to ir izdarījusi Latvija, noteikt aizliegumu Kremļa propagandas kanālu retranslācijai."

Tāpat videokonferences ietvaros tika pārrunāts, kā dalībvalstu pilsoņi Covid-19 laikā reaģēja uz ierobežojumiem, kas visiem bija jāievēro, lai saglabātu zemu inficēšanās līmeni un sekmētu cilvēku drošību. Vienlaikus dalībnieki bija aicināti paust pandēmijas laikā gūtās atziņas par tiesiskuma un tā principu noturību krīzes situācijā.


Skaidrojot Latvijas pieredzi, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Vītols uzsvēra: "Izvērtējot Latvijas iedzīvotāju rīcību šajā periodā, jāatzīst, ka lielākā daļa Latvijas sabiedrības uz valdības ieviestajiem pasākumiem reaģēja ar sapratni. Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā svarīgi uzsvērt arī to, ka Latvija jau vairāku gadu garumā ir veikusi būtiskus ieguldījumus valsts pārvaldes, izglītības un veselības iestāžu digitalizācijā. Covid-19 radītā krīzes situācija parādīja, ka iepriekš plaši veiktā tieslietu jomas digitalizācija arī krīzes periodā nodrošināja gan pieejamību tiesai un tās darba nepārtrauktību, gan iespēju dibināt jaunus uzņēmumus, gan arī saziņu ar valsts pārvaldes iestādēm, tādējādi veicinot tiesiskuma principu ievērošanu valstī."

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI