DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Arī 2020. gada jūnijā stabili aug pakalpojumu pieprasījums LP pakomātu tīklā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tāpat kā iepriekšējos mēnešos, arī 2020.gada jūnijā stabili audzis pieprasījums pēc pakalpojumiem Latvijas Pasta pakomātu tīklā. Salīdzinoši ar 2020.gada sākumu jūnijā pakomātu pakalpojumi izmantoti par 21% vairāk, bet kopumā kopš marta vidējā Latvijas Pasta pakomātu noslodze pieaugusi par vairāk nekā 40%. Jūnijā pakomāts izvietots arī pasta centrā Sakta, Rīgā, palielinot Latvijas Pasta pakomātu tīklu līdz 62 pasta termināļiem. Tīkla modernizācijas ietvaros pret jaunākas paaudzes pakomātiem nomainīta trešdaļa no pakomātu kopskaita.

Nepilna gada laikā kopš tīkla iegādes pieprasījums sūtījumu saņemšanai un nosūtīšanai Latvijas Pasta pakomātos ir būtiski pieaudzis, īpaši aktivizējoties kopš šāgada marta. Arī 2020.gada jūnijā, neņemot vērā Jāņu brīvdienu periodu un īso mēnesi, vērojams stabils pieprasījuma kāpums: salīdzinot ar gada pirmajiem mēnešiem, pieprasījums pieaudzis par 21%, bet kopumā martā–jūnijā sūtījumu apgrozījums Latvijas Pasta pakomātu tīklā palielinājies par vairāk nekā 40%.

Jūnijā pakomāts izvietots arī pasta centrā Sakta, Rīgā, tādējādi kopējo Latvijas Pasta pakomātu tīklu veido jau 62 pasta termināļi. Savukārt, turpinot tīkla modernizāciju un ietilpības uzlabošanu, ar jaunākas paaudzes pakomātiem nomainīta jau viena trešā daļa jeb vairāk nekā 33% esošo pakomātu, kopējo ietilpību palielinot par vairāk nekā 20%.

Jūnijā Latvijas Pasts pret jaunākas paaudzes ietilpīgākiem pakomātiem nomainīja līdzšinējos termināļus Ķekavā, Kuldīgā, Rēzeknē un Ventspilī, bet jūlija sākumā – arī Dobelē.

Latvijas Pasts pakomātu tīklu iegādājās 2019.gada augustā, būtiski paplašinot sūtījumu izsniegšanas iespējas. Līdz ar to Latvijas Pasta vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietām, 1200 pastnieku un 100 kurjeru servisam, kā arī vairāk nekā 50 Circle-K degvielas uzpildes staciju tīklam sūtījumu izsniegšanai pievienoti nu jau 62 pakomāti visā valsts teritorijā, kas patlaban tiek papildus attīstīti un modernizēti.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI