DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK Kurzemes padome kopā ar Tukuma novada uzņēmējiem diskutē par biznesa produktivitāti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Kurzemes reģiona nodaļa sadarbībā ar Swedbank un Tukuma novada pašvaldību organizēja nu jau tradicionālo LTRK Kurzemes padomes sēdi un Kurzemes biznesa kluba pasākumu, kas norisinājās klātienē 1. jūlijā Tukumā, lai diskutētu par biznesa produktivitāti un stratēģiju reģionā.

KRP Padomes sēde norisinājās klātienē, tiekoties LTRK Kurzemes Padomes locekļiem, LTRK valdes priekšsēdētāja padomniekam Andrim Vanagam, Tukuma novada domes priekšsēdētājam Normundam Rečam un kolēģiem, lai pārrunātu Kurzemes uzņēmējiem būtiskus jautājumus. Galvenie diskusiju temati pasākunā bija uzņēmēju aktualitātes šī brīža situācijā, stratēģija Latvijai COVID -19 krīzes radīto seku mazināšanai, tāpat tika izrunāti plānotie atbalsta instrumenti eksportējošiem, tūrisma uzņēmumiem. Kopīgi tika izskatīts paveiktais COVID-19 krīzes pārvarēšanai un seku mazināšanai Tukuma novadā, tostarp norisinājās diskusija par uzņēmējdarbības veicināšanu Tukuma novadā, kur tika izskatītas arī apsaimniekošanas iniciatīvas.

" Ir apstiprināta Stratēģija Latvijai Covid-19 krīzes radīto seku mazināšanai , kuru ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs izstrādāja kopā ar uzņēmējiem, nozaru ekspertiem un uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, tostarp  LTRK. Galvenais šajā  stratēģijā ir tas, ka, neskatoties uz šī brīža situāciju, LTRK ieskatā  labklājība nākotnē balstīsies uz eksportu un produktivitāti, tāpēc jāveicina uzņēmēju vēlme darboties šajā virzienā, lai uzņēmēji spētu būt vēl konkurētspējīgāki eksporta tirgos," norāda LTRK valdes priekšsēdētāja padomnieks Andris Vanags.

Biznesa kluba pasākumā uzstājās AS Swedbank Uzņēmumu naudas pārvaldības speciāliste Baiba Auziņa, kura klātesošos iepazīstināja ar prezentāciju par tematu "Kā e-komercija var palīdzēt pārdzīvot COVID-19", savukāŗt EXPgroup vadītāja, personālvadības eksperte Ilva Bērziņa uzstājās ar prezentāciju "Kā turpināt strādāt un saprast no kādām funkcijām, izmaksām, darbībām patlaban atteikties, lai turpinātu sasniegt rezultātu?" Biznesa trenere, vadītāju un komandu kouča pārstāve Biznesa kluba dalībniekus iepazīstināja ar to, kā veidot prognozes un pieņemt lēmumu par labākajām izvēlēm biznesam neskaidros un mainīgos apstākļos.

Pasākuma laikā uzstājās Tukuma novada priekšsēdētājs Normunds Rečs, kurš uzsvēra: "Tagad, kad infekcija ir apturēta, svarīgi ir atkal radīt sociālo un ekonomisko aktivitāti iedzīvotāju vidū, no kuras ieguvēji būs visi - kā iedzīvotāji, tā uzņēmēji, tā arī pašvaldība. Tukuma novada pašvaldība ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanai pēckrīzes periodā šovasar piedāvā savu pasākumu programmu "Tiekamies Tukumā". Šī pasākumu plāna mērķis ir ne tikai būt kā alternatīvai populārajiem Rožu svētkiem, kurus mums nācās pārcelt uz nākamo gadu. Mērķis ir plašāks - atjaunot iedzīvotāju sociālo aktivitāti un līdz ar to ekonomisko aktivitāti Tukuma novadā. "

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI