DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 3. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 21 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti astoņi robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemnieki 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējušies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti divi Baltkrievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Baltkrievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, otrs Baltkrievijas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Uzbekistānas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām – četriem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Lietuvas, vienam Rumānijas, vienam Ukrainas un vienam Šveices pilsonim.

Sestdien, 4. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 16 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 10 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Dublinas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1987. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Silenes robežkontroles punktā konstatēti četri Krievijas, viens Kazahstānas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Krievijas, viena Ukrainas un viena Kazahstānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, viens Krievijas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu sešām personām – diviem Baltkrievijas, vienam Krievijas, vienam Ukrainas, vienam Serbijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Svētdien, 5. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 20 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji, tajā skaitā uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem. Terehovas un Silenes robežkontroles punktā konstatēti seši Krievijas un divi Ukrainas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība sešu Krievijas un divu Ukrainas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, Baltkrievijas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Latvijas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu septiņām personām – diviem Latvijas, diviem Baltkrievijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Ukrainas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI