DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sestdien ugunsgrēkā Jūrmalā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 4. jūlija plkst. 6.30 līdz 6. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 85 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 18.59 tika saņemts izsaukums Engures novadā, kur jūrā bija apgāzusies peldlīdzeklis ar diviem cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka aptuveni 500 metrus no krasta atrodas kanoe līdzīga laiva un no Valsts policijas tika saņemta informācija, ka viens no cilvēkiem bija izpeldējis paša spēkiem pirms VUGD ierašanās un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Nekavējoties tika sākta otra cilvēka meklēšana, kur piedalījās arī Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta kuģis K07 “Ausma” un helikopters “Mi-17”. Līdz ar diennakts tumšā laika iestāšanos plkst. 22.51 VUGD darbu notikuma vietā pārtrauca, bet šodien meklēšanas darbi turpināsies.

Dodoties jūrā ar peldlīdzekli, cilvēki nebija uzvilkuši glābšanas vestes. VUGD aicina ievērot piesardzību atpūtā uz ūdens. Papildu drošībai – nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, aicinām izmantot glābšanas vestes.

Sestdien plkst. 08.48 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu nama dzīvoklī deg sadzīves mantas 6m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No ēkas otrā stāva tika evakuēts viens cilvēks, bet vēl trīs cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Plkst. 10.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji no ezeriem izcēla divus bojāgājušus cilvēkus – vienu Aglonas novadā, bet otru Viesītes novadā.

           

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI