DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Eiropas Komisija apstiprina aviokompānijas airBaltic pamatkapitāla palielināšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Komisija atbalstīja Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic pamatkapitāla palielināšanu par summu līdz 250 miljoniem eiro. Valsts atbalsts palīdzēs sekmīgāk pārvarēt Covid-19 izraisīto negatīvo ietekmi uz aviokompāniju un stabilizēt nacionālo aviācijas nozari.

Eiropas Komisija uzskata, ka airBaltic pamatkapitāla palielināšana par summu līdz 250 miljoniem eiro ir nepieciešams, atbilstošs un samērīgs pasākums. Tas palīdzēs sekmīgāk pārvarēt Covid-19 izraisīto negatīvo ietekmi uz Latvijas ekonomiku un stimulēs valsts ekonomisko atveseļošanos.

Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietniece Margrēte Vestagere, kuras pārziņā ir konkurences politika, norāda, ka airBaltic rekapitalizācija palīdzēs uzņēmumam pārvarēt Covid-19 izraisīto krīzi, kas ir īpaši smagi skārusi aviācijas sektoru. “airBaltic ieguldījums Latvijas iekšzemes un starptautiskās savienojamības nodrošināšanā ir ļoti būtisks. Ņemot vērā valsts ģeogrāfisko atrašanās vietu, no šiem pakalpojumiem ir atkarīga tautsaimniecība, daudzas darba vietas un ārējās tirdzniecības attīstība,” uzsvēra Vestagere.

“Esam gandarīti par Eiropas Komisijas lēmumu. Latvija ir visa Baltijas reģiona aviācijas nozares stūrakmens. airBaltic pārvadājumu pakalpojumus izmanto daudzi reģiona uzņēmumi, un to darbībai ir būtiski ērti starptautiskie savienojumi. Turklāt svarīga ir arī uzņēmuma netiešā ietekme tautsaimniecībā: airBaltic darbs ir tieši un netieši saistīts ar aptuveni 30 tūkstošiem darbavietu Latvijā,” norāda satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

7. maijā  Ministru kabinets lēma par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu par summu līdz 250 miljoniem eiro. Pamatojums nepieciešamajam naudas līdzekļu ieguldījumam ir balstīts aviokompānijas padomes apstiprinātajā jaunajā biznesa plānā “Destination 2025 CLEAN”, kas ņem vērā koronavīrusa krīzes ietekmi un paredz airBaltic darbības pakāpeniskas atsākšanas scenāriju. Savukārt uzņēmuma krīzes darbības plāns paredz virkni izmaksu samazināšanas pasākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI