DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Aicinām apmeklēt Alekseja Naumova izstādi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sigulda un mākslinieks Aleksejs Naumovs ielūdz Jūs uz izcilā latviešu ainavista Alekseja Naumova darbu izstādes “Pasaules ainavas” atklāšanu, kas norisināsies sestdien, 4. jūlijā, plkst. 13.00 kultūras centrā “Siguldas devons” Pils ielā 10, Siguldā.

Izstādē būs apskatāmi vairāki iepriekš neeksponēti darbi, kā arī darbi no Alekseja Naumova radošās darbības pirmsākumiem, kurus pirmo reizi aplūkot būs iespējams tieši Siguldā. Pasākuma viesus ar muzikālu priekšnesumu priecēs saksofonists Artis Gāga.

Izstādē būs apskatāmas gleznas, kuras tapušas Gruzijā jau 80. gados, kā arī vēlāki darbi no Itālijas un Francijas, kas tapuši laikā, kad iespēja izbraukt no valsts jaunu ainavu meklējumos bija ierobežota. Savā ziņā izstādes apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi mākslinieka rokraksta attīstībai gadu laikā. Tie būs lielāki un mazāki darbi, kas apmeklētājus aizvedīs krāšņā ceļojumā apkārt pasaulei. Mākslinieks visu glezno uz vietas dabā, un darbi tiek vai nu pabeigti tur un tajā dienā, vai netiek pabeigti nemaz. Aleksejs pats saka: “Svarīgi ir būt tur, gleznot uz vietas to, kas notiek. Putni lido, uznāk lietus, pieskrien bērni un ieliek rokas krāsā, un pēc tam pieliek pie krekla – tā ir daļa no procesa. Reizēm tas traucē, reizēm tas darbu papildina, bet tā ir neatņemama daļa no šī procesa. Savos darbos izlieku savas izjūtas, var teikt arī, ka savās sajūtās ietērpju redzamo.”

Aleksejs Naumovs nereti tiek dēvēts par izcilāko mūsdienu latviešu plenēristu, savos darbos attēlojot gan Latvijas, gan visas pasaules ainavas. Aleksejs Naumovs dzimis 1955. gadā, absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu profesora Induļa Zariņa vadībā un radošo aspirantūru profesora Eduarda Kalniņa meistardarbnīcā. Bijis Francijas valdības stipendiāts (Université Paris I Sorbonne – Arts Plastiques, Cinéma et Sciences de l’Art, École nationale supérieure des beaux-arts de Paris), studējot glezniecību Parīzē. Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, rektors (2007–2017). Aktīvs Latvijas kultūras darbinieks, daudzu žūrijas komisiju loceklis, bijis Latvijas Republikas Kultūras vēstnieks Francijā un viesprofesors vairākās Eiropas mākslas augstskolās. Bijis iniciators, vadītājs, apmaiņas programmu un izstāžu kurators dažādos sadarbības projektos mākslā Itālijā, Francijā, Japānā, Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, Spānijā, Grieķijā, Krievijā, ASV un citviet.

Plašāka informācija:
https://www.sigulda.lv/public/lat/jaunumi/19212/

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI