DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Zilupes novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. jūlija plkst. 6.30 līdz 2. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 17.55 VUGD saņēma izsaukumu Zilupes novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamas mājā deg sadzīves mantas un griestu pārsegums 32m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies vēl divi cilvēki. Plkst. 19.50 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par sadūmojumu un ugunsgrēka izcelšanos. Savukārt privātmājas papildus ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, piededzis ēdiens, slēdzis elektrosadales skapī, elektriskā plīts, šķūņa jumts, sadzīves mantas, žogs, divas vieglās automašīnas.

Saistībā ar lietus radītajiem postījumiem vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī 15 gadījumos Rīgā un Pierīgā, lai novāktu nolūzušus kokus, lielākoties, no ceļu braucamās daļas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI