DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar ES fondu atbalstu attīstīs primārās aprūpes centrus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu Liepājā, Jelgavā, Iecavā, Ķekavā un Alūksnē pašvaldības varēs attīstīt primārās aprūpes centrus, kur vienuviet būs pieejamas trīs līdz piecas ģimenes ārstu prakses. Pilotprojektu īstenošanai no ERAF pieejami 637 500 eiro.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir izsludinājusi projektu atlasi, kur projektu iesniegumus līdz š.g. 1. oktobrim var iesniegt ar Veselības ministrijas rīkojumu noteiktās pašvaldības. Ar publisko līdzfinansējumu tiks segtas līdz 94 % izmaksu – 85 % no ERAF un vēl 9% - no valsts budžeta līdzekļiem.

Ar Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu primārās aprūpes centros būs iespējams veikt gan būvniecības un vides pieejamības nodrošināšanas  darbus, gan iegādāties medicīnisko, saimniecisko un informācijas tehnoloģiju aprīkojumu un mēbeles. Vienas ģimenes ārsta prakses vietas iekārtošanai paredzēts ieguldīt līdz 30 000 eiro, katra primārās aprūpes centra attīstībā investējot līdz 150 000 eiro.

Projektu iesniegumus Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) pieņems no š.g. 2. jūlija līdz 1. oktobrim. Projektu iesniegumu atlases dokumentācija, kā arī iesniegumu sagatavošanai noderīga informācija pieejama CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”. Paziņojums par atklāto projektu atlasi 1. jūlijā publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Kontaktpersona papildu informācijai par projektu iesniegumu sagatavošanu - Izglītības, zinātnes un cilvēkresursu attīstības projektu atlases nodaļas vecākā eksperte Karina Visikovska, tālr. 20019248, karina.visikovska@cfla.gov.lv.

ERAF atbalsts ģimenes ārstu prakšu infrastruktūras attīstībai primārās aprūpes centros paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība"  9.3.2. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" projektu iesniegumu atlases ceturtās kārtas ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI