DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Publiskās ārtelpas labiekārtošanas risinājumi Maskavas forštates, Zolitūdes un Sarkandaugavas apkaimēs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 6. līdz 8. jūlijam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta un ainavu darbnīcas “ALPS”  eksperti aicina iedzīvotājus uz sarunu par izstrādātajiem publiskās ārtelpas labiekārtošanas risinājumiem Maskavas forštates, Zolitūdes un Sarkandaugavas apkaimēs.

Interesentiem klātienē būs iespēja apskatīt piedāvātās idejas, tikties ar ekspertiem un uzzināt par risinājumu izstrādes procesu, Rīgas Tehniskās universitātes  un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas „RISEBA” studentu darbiem, iedzīvotāju izteikto viedokļu iekļaušanu risinājumos un turpmākajām plānotajām darbībām.

Tikšanās notiks:

  • Pirmdien, 6. jūlijā, plkst. 17.30 Imantas 16. līnijas 18 pagalmā Imantas apkaimē;
  • Otrdien, 7. jūlijā, plkst. 17.30 zaļajā zonā starp Duntes ielu un Ozolu ielu Sarkandaugavā;
  • Trešdien, 8. jūlijā, plkst. 17.30 Lomonosova ielas 12C pagalmā Maskavas priekšpilsētā.

Jau ziņots, ka  projektā “Daudzfunkcionālas publiskās ārtelpas attīstība Rīgas pilsētas apkaimēs” trīs Rīgas pilsētas teritorijās  Maskavas forštates, Zolitūdes un Sarkandaugavas apkaimēs šogad plānots realizēt jaunus labiekārtojuma un teritoriju attīstības projektus. Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” un Rīgas Tehniskās universitātes studenti, augstskolu mācībspēku, profesionālu arhitektu un ainavu arhitektu vadībā kopā ar Rīgas pašvaldības speciālistiem kopš 2019. gada pētīja izvēlētās projektu vietas, uzklausīja iedzīvotāju vēlmes un izstrādāja labiekārtojuma un teritoriju attīstības priekšlikumus. Tos šī gada sākumā vērtēja žūrija, un piemērotākajiem risinājumiem tiks izstrādāta būvniecības ieceres īstenošanas dokumentācija, lai jau rudens pusē sāktu to realizēšanu.

Apkaimju labiekārtojuma un teritoriju attīstības projekti tiks finansēti no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda.

Vairāk par projektu lasiet šeit: https://www.rdpad.lv/portfolio/daudzfunkcionalas-publiskas-artelpas-attistiba-rigas-pilsetas-apkaimes/

Informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai pasākumā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta tīmekļa vietnē www.rdpad.lv un kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI