DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

IDB ierosina kriminālvajāšanu pret VP amatpersonu par pienākumu nepildīšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 29.jūnijā, Iekšējās drošības birojs (IDB) kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nodevis kriminālprocesu pret kādu Valsts policijas Vidzemes  reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas amatpersonu par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Valsts policijas amatpersona, pret kuru Iekšējās drošības birojs ir ierosinājis kriminālvajāšanu, nolaidīgi izturējās pret savu amata pienākumu veikšanu, neveicot par sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturētās personas uzraudzību un tādējādi pieļaujot apstākļus, kuru rezultātā iestājās aizturētās personas nāve, izdarot pašnāvību.

Kriminālvajāšanu pret minēto Valsts policijas amatpersonu ierosināts uzsākt saskaņā ar Krimināllikuma 319.panta 3.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – valsts amatpersonas pienākumu nepildīšana, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Iekšējās drošības birojs 2020. gada pirmajos piecos mēnešos veicis pirmstiesas izmeklēšanu 131 kriminālprocesā, kā arī šajā periodā izskatīti un izanalizēti 577 saņemtie iesniegumi. Salīdzinot šā gada piecu mēnešu darbības rezultātus ar pagājušā gada attiecīgo periodu, redzams, ka šogad vairāk kā uz pusi ir pieaudzis atklāto smago un sevišķi smago noziedzīgo nodarījumu īpatsvars. IDB izmeklētie kriminālprocesi kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki, to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, tāpat pieaug arī kriminālprocesā iesaistīto personu loks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI