DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Lūdz tiesu apstiprināt sodu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Daugavpils prokuratūras prokurors jūnija vidū tiesai nosūtījis krimināllietu par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu krimināllietā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Apsūdzētais savu vainu atzinis un lietā nav pieteikta kaitējuma kompensācija, tāpēc prokurors uzskata, ka pirmstiesas kriminālprocesu var pabeigt, noslēdzot vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Saskaņā ar apsūdzību 2015.gada janvārī Daugavpilī apsūdzētais vīrietis ar kādu līdz šim nenoskaidrotu personu vienojās kopīgi legalizēt noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus, kas ar viltu tiks izkrāpti no bankas konta Lielbritānijā. Apsūdzētais piekrita, ka izkrāptie naudas līdzekļi tiks pārskaitīti uz viņa kontu, viņš tos izņems un nodos tālāk. Par šīm darbībām apsūdzētajam bija apsolīta atlīdzība. 2015.gada februārī viņš uz kontu saņēma izkrāptos naudas līdzekļus 5117 EUR apmērā. Vīrietis no konta noņēma 5112 EUR un nodeva kriminālprocesā nenoskaidrotai personai, par to saņemot 500 EUR skaidrā naudā.

Bez tam apsūdzētā persona attālināti nodeva izmeklēšanā nenoskaidrotai personai uz sava vārda reģistrētu konta numuru un internetbankas datus, kas dod iespēju piekļūt attālināti šim kontam un to nelikumīgi izmantot, lai tā attālināti organizētu un kontrolētu noziedzīgi iegūto līdzekļu ieskaitīšanu šajā kontā.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 195.panta otrās daļas un Krimināllikuma 193.panta pirmajā daļā.

Izvērtējot apsūdzētā personību, viņa dalības lomu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, radīto kaitējumu un to, ka lietā nav pieteikta kaitējuma kompensācija, prokurors uzskata, ka apsūdzētajam nosakāms soda veids – piespiedu darbs uz 280 stundām.  

Lieta nodota Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI