DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apstiprina SIA “Rīgas ūdens” 2019.gada darbības rezultātu izvērtējumu un gada pārskatu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SIA “Rīgas ūdens” dalībnieku sapulce apstiprināja uzņēmuma 2019.gada darbības rezultātu izvērtējumu un gada pārskatu. Uzņēmums 2019.gadu noslēdza ar peļņu 8,45 milj. eiro apmērā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, peļņa ir pieaugusi par 3,26 milj. eiro. Neto apgrozījums 2019. gadā bija 58,2 milj. eiro, kas ir par 4.5 milj. eiro vairāk nekā 2018. gadā.

Sapulcē uzņēmuma valde informēja par ārējā neatkarīgā izvērtējuma ziņojumu un valdes apstiprināto auditora rekomendāciju ieviešanas plānu. Viens no auditoru ieteikumiem bija izvērtēt “Rīgas ūdens” līdzdalību SIA “Aqua Riga” no ieguldījumu efektivitātes viedokļa. Ņemot vērā auditoru ieteikumus, dalībnieku sapulce uzdeva valdei sagatavot priekšlikumus par turpmāko rīcību ar veiktajiem ieguldījumiem uzņēmumā SIA “Aqua Riga”.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma pārejas noteikumiem uzņēmumā “Rīgas ūdens” ir jāizveido padome. Dalībnieku sapulce nolēma veikt grozījumus uzņēmuma statūtos, kas paredz padomes izveidošanu, nosakot ka tajā darbosies trīs padomes locekļi. Pieteikšanās uz Rīgas ūdens padomes locekļa amata konkursu beidzās 2020.gada 8.jūnijā. Konkursā ir pieteikušies 65 pretendenti.

Rīgas ūdens valdē līdz šim darbojās pieci valdes locekļi. Ņemot vērā līdzekļu ekonomijas apsvērumus un to, ka uzņēmumā tiks izveidota padome, dalībnieku sapulcē tika pieņemts lēmums veikt grozījumus statūtos un turpmāk valdē darbosies trīs valdes locekļi. Darbu valdē turpinās līdzšinējie valdes locekļi Dagnija Kalniņa, Normunds Zvaunis un Krišjānis Krūmiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI