DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Uzsāk kriminālprocesu par “aplokšņu algu” izmaksu būvniecības nozares uzņēmumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada maijā ir uzsākusi kriminālprocesu par “aplokšņu algu” izmaksu būvniecības nozares uzņēmumā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde Rīgā un Jelgavā veica 10 kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma telpās, būvniecības objektos un personu dzīves vietās. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemta skaidra nauda vairāk kā 15 000 euro apmērā, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka uzņēmums no 2019.gada līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu  un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā ap 30 darbiniekiem.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un  valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm. Trīs personas ir atzītas par aizdomās turētām un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI