DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā ierodas NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

25. jūnijā, vizītē Latvijā ieradīsies NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Jorgs Follmers (Jörg Vollmer), lai tiktos ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrunātu starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus. 

“Kopš stāšanās NATO Apvienoto Spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera amatā, man šī ir pirmā darba vizīte Latvijā. Valstī, kas sniedz nozīmīgu ieguldījumu, uzņemot NATO kaujas grupu Ādažu bāzē. Tāpēc ar lielu interesi gaidu tikšanos ar Latvijas Bruņoto spēku komandieri, lai pārrunātu aktuālos aizsardzības un drošības jautājumus,” uzsver ģenerālis J.Follmers.

“Spriežot pēc ģenerāļa Follmera aktīvās darbības laikā, kad Covid-19 pandēmija radījusi jaunus izaicinājumus, Baltijas reģions ir nozīmīgs priekšpostenis NATO plānos, un tāds tas paliks arī turpmāk,” norāda ģenerālleitnants L. Kalniņš.

Ģenerālis J.Follmers NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera amatā stājās šā gada 22. aprīlī. NATO komandstruktūrā viņš ir viens no trīs operacionālā līmeņa komandieriem, kurš atrodas tiešā NATO spēku virspavēlnieka Eiropā pakļautībā. Primārās NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera atbildības jomas ir reģionālā drošība Ziemeļeiropā, NATO apmācības operācija “Resolute Support” Afganistānā, kurā piedalās arī Latvijas karavīri, kā arī Alianses reaģēšanas spēki (NRF) 2020. gadā. Ģenerālis J.Follmers jau vairākkārt viesojies Latvijā darba vizītēs – Vācijas Sauszemes spēku komandiera amatā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI