DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Par futbola spēļu sarunāšanu aizturēti divi spēlētāji

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

     Vakar, 18. jūnijā, Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un  Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros aizturēja divas personas aizdomās par manipulācijām ar sporta sacensībām. Saistībā ar notikušo šobrīd turpinās izmeklēšana.

     Turpinot izmeklēšanu jau iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros saistībā ar futbola spēļu sarunāšanu, par ko tika ziņots jau pagājušogad, vakar, 18. jūnijā, tika aizturētas vēl divas personas. Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šīs personas centušās ietekmēt spēļu rezultātus, iepriekš sarunājot spēļu gaitu, kā arī sarunājušas vēlamo rezultātu sporta totalizatoros ar mērķi gūt materiālu labumu.

     Aizturētās personas ir virslīgas spēlētājs un pirmās līgas spēlētājs. Iepriekš šīs personas nav nonākušas policijas redzeslokā par šāda veida noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī nav sodītas arī par citiem krimināla rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

     Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 212.1 panta trešās daļas – par manipulācijām ar sporta organizācijas rīkotām sacensībām, ja tas saistīts ar materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieņemšanu, nodošanu vai piedāvāšanu un, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

     Abām aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI