DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Vīrietim piespriež brīvības atņemšanu uz 25 gadiem par seksuālu vardarbību ģimenē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kurzemes rajona tiesa Ventspilī, valsts apsūdzību uzturot Kurzemes apgabala prokuratūras prokuroram, piemērojusi 25 gadu brīvības atņemšanu vīrietim par vairāku mazgadīgu personu seksuālu izmantošanu, kā arī cietsirdīgu izturēšanos pret mazgadīgām personām.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis ilgstošā laika posmā no 2014.gada līdz 2017.gadam veicis netikla un seksuāla rakstura darbības ar savas sievas mazgadīgajiem bērniem un sievas mazgadīgajām māsām, apdraudot cietušo normālu garīgu attīstību, izkropļojot priekšstatu par cilvēku savstarpējām un seksuālajām attiecībām. Bez tam viņš ilgstošā laika periodā fiziski un emocionāli ietekmējis sievas bērnus, kā rezultātā viņiem tika traumēta cietušo normāla fiziska un garīga attīstība.

Tiesa apsūdzēto atzinusi par vainīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 162. panta otrajā daļā (likuma redakcijā līdz 2014. gada 13. jūnijam), 160. panta ceturtajā daļā (likuma redakcijā no 2014. gada 14. jūnija), 160. panta ceturtajā daļā (likuma redakcijā no 2014. gada 14. jūnija līdz 2015. gada 1. decembrim), 160. panta ceturtajā daļā (likuma redakcijā līdz 2015. gada 1. decembrim), 160. panta sestajā daļā un 174. panta otrajā daļā. Apsūdzētais izdarītajos noziedzīgajos nodarījumos ar paaugstinātu sabiedrisko bīstamību savu vainu neatzina. Tiesa, ņemot vērā šo noziegumu ar paaugstinātu sabiedrisko bīstamību un apsūdzētā attieksmi pret izdarīto, pamatoti sodīja viņu ar bargu sodu, reālas brīvības atņemšanas veidā uz 25 gadiem un probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem.

Spriedumu ir iespējams pārsūdzēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI