DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

“Rīgas satiksmei” un zoodārzam kompensēs ārkārtas situācijas laikā radītos zaudējumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien, 19. jūnijā, nolēma no rezerves fonda piešķirt līdzekļus pašvaldības uzņēmumiem “Rīgas satiksme” un “Rīgas nacionālais zooloģiskais dārzs” zaudējumu kompensēšanai, kas radušies Covid-19 radītās ārkārtas situācijas laikā.

“Rīgas satiksmei” ārkārtas situācijas laikā būtiski samazinājās ieņēmumi no biļešu pārdošanas, jo pasažieru plūsma ierobežojumu dēļ nokritās par 75%, tāpat būtiski samazinājās ieņēmumi no autostāvvietu pakalpojumiem. Papildu izmaksas radīja arī nepieciešamība dezinficēt transportlīdzekļus un nodrošināt transportu repatriācijas reisu pasažieriem. Lai kompensētu uzņēmuma zaudējumus no 13. marta līdz 30. aprīlim, tika piešķirti 2,3 miljoni eiro.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ārkārtas situācijas laikā bija pilnībā slēgts divus mēnešus, līdz ar to nebija ieņēmumu no ieejas biļešu pārdošanas, bet uzturēšanas izmaksas saglabājās. Negūto ieņēmumu kompensēšanai Rīgas domes pagaidu administrācija nolēma piešķirt 420 000 eiro.

Rīgas domes pagaidu administrācija arī nolēma  Labklājības departamentam un sociālās aprūpes iestādēm kompensēt dezinfekcijas līdzekļu iegādi un piešķirt līdzekļus piemaksām tiem darbiniekiem, kuriem darbs saistīts ar īpašu risku inficēties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI