DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Liepājā nošķir agresīvu dēlu no mātes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemta informācija par to, ka Liepājā kādā adresē notiek ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, sieviete paskaidroja, ka viņas dēls konflikta laikā, būdams alkohola reibumā, sāka viņas virzienā mest ar dažādiem priekšmetiem.

Sirmgalve pastāstīja, ka viņš viņai centās iesist ar metāla kausiņu un lai izvairītos no sitiena, viņa pielika galvai priekšā roku, kā rezultātā satraumēja rokas pirkstu. Pēc notikušā sieviete zvanījusi meitai, kura izsauca Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Veicot alkohola pārbaudi konstatēts, ka vīrietis atradies 1,86 promiļu reibumā. Valsts policija pēc sievietes vēlēšanās pieņēma lēmumu par nošķiršanu un šobrīd tiek gatavoti materiāli tiesai lai izskatītu jautājumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka policija lēmumu par nošķiršanu var piemērot uz laiku līdz astoņām dienām. Tas nozīmē, ka likumsargi notikuma vietā ar cietušo (pāridarītājam klāt esot) aizpilda pieteikumu policijas lēmumam par nošķiršanu pieņemšanai, kurā var izvēlēties, kādus aizliegumus policijas lēmumā noteikt varmākam. Policija aicina laicīgi informēt par šādiem notikumiem un negaidīt, kad vardarbība pieaug līdz pakāpei, kad tiek apdraudēti jūs paši un apkārtējie.

Policijas lēmums par nošķiršanu tiek aizpildīts trīs eksemplāros, no kuriem viens paliek cietušajai personai, otrs – pāridarītājam, bet trešais – Valsts policijai. Tomēr jāpiemin, ka policija lēmumu var pieņemt tikai uz rakstveida pieteikuma pamata. Ja cietusī persona atsakās rakstīt pieteikumu policijai, tad nošķiršanu piemērot nevar. 

Savukārt garāku termiņu var piešķirt tiesa, piemērojot pagaidu aizsardzību pret vardarbību, ko arī turpat, notikuma vietā, veidlapā var atzīmēt. Pagaidu aizsardzībai pret vardarbību termiņa nav. Tā ir spēkā tik ilgi, kamēr kāda no pusēm iesniedz tiesā iesniegumu to atcelt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI