DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sporta apakškomisija aicina valdību piešķirt finansējumu Pasaules rallija čempionāta posma norisei Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti ceturtdien, 18.jūnijā, lēma aicināt valdību piešķirt 450 tūkstošus eiro, lai augustā Latvijā varētu notikt arī Pasaules rallija čempionāta posms vienlaikus ar Eiropas čempionāta posmu “Rally Liepāja”. 

“Sacensību organizatori ir saņēmuši piedāvājumu organizēt šādas augsta līmeņa sacensības tieši pie mums, un šī ir unikāla iespēja piesaistīt visas pasaules uzmanību Latvijai, mūsu valsts tēlam un tūrismam. Tas būtu milzīgs stimuls vietējā reģiona ekonomikai. Sacensības varētu norisināties kā sezonas atklāšanas posms pēc pārtraukuma, kas radies Covid-19 pandēmijas dēļ. Tas garantētu nedalītu uzmanību no mediju puses visā pasaulē, un prognozes liecina, ka televīzijas pārraides no sacensībām Latvijā noskatītos vismaz 80 miljoni skatītāju visā pasaulē,” uzsvēra apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. 

Arī rallijā vairāki sacensību posmi tika atcelti, bet daļa pārcelta uz nenoteiktu laiku, līdz ar to čempionāta rīkotājs meklē iespējas, lai aizvadītu pilnvērtīgu sezonu, iekļaujot tajā arī starptautiski atzītas sacensības, starp kurām ir arī “Rally Liepāja”, vēstulē deputātiem norādījuši sacensību rīkotāji, piebilstot, ka pasākums tiktu organizēts, ievērojot visus noteikumus un ierobežojumus, kas attiecas uz skatītāju pulcēšanos sporta pasākumā. 

Lai pasaules rallija posms Latvijā varētu norisināties, tam nepieciešami 450 tūkstoši eiro, bet parasti licence maksā trīs līdz piecus miljonus eiro. Tagad valstij ir iespēja to iegādāties par salīdzinoši zemu cenu, kas iekļauj gan reģistrācijas maksu, gan licences maksājumu rīkotājam, akcentēja S.Riekstiņš, uzsverot, ka šāds pasākums šajā sporta veidā ir kā olimpiskās spēles, un aicinot valdību atbalstīt augsta līmeņa sacensību rīkošanu Latvijā. 

Pasaules rallija čempionāts posms ir pasaules prestižākās autorallija sacensības un motoru sporta hierarhijā atrodas līdzās “Formula 1” sacensībām, deputātiem akcentēja organizatori.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI