DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autoceļu padome iepazīsies valsts ceļu tīkla attīstības koncepciju līdz 2040. gadam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 18. jūnijā, plkst. 10.00 Satiksmes ministrijā notiks Autoceļu padomes sēde. Tajā VAS “Latvijas Valsts ceļi” prezentēs valsts ceļu tīkla attīstības koncepciju līdz 2040. gadam un tiks skatīti arī vairāki citi ar ceļu tīkla uzturēšanu un satiksmes drošības uzlabošanu saistīti jautājumi. Autoceļu padomes sēdi vadīs satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

“Jau iepriekš esmu uzsvēris - 2020. gadam satiksmes nozarē jābūt autoceļu un to sakārtošanas gadam. Pusgads pagājis, tāpēc gribam pavērtēt, kas pa šo laiku izdarīts, kā racionālāk lietojam gan bāzes budžeta, gan papildu līdzekļus valsts autoceļiem un to uzturēšanai, un kāds ir mūsu nākotnes redzējums, tai skaitā jautājumā par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršanu,” padomes darba kārtību raksturo satiksmes ministrs.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis Autoceļu padomes sēdes dalībniekus iepazīstinās ar Latvijas valsts ceļu tīkla attīstības koncepciju līdz 2040. gadam. Savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Lange informēs par galvenajiem darbiem valsts autoceļu tīklā 2020. gadā un par satiksmes drošības uzlabošanas pasākumiem ceļu posmos ar augstu negadījumu koncentrāciju. Kā ziņots, līdzās bāzes finansējumam šogad no valsts budžeta līdzekļiem Covid-19 vīrusa ietekmes mazināšanai ceļu uzturēšanā tiks ieguldīti papildus 75 miljoni eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks Madars Lasmanis un VARAM Valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša un informēs par indikatīvo finansējuma sadalījumu valsts autoceļu sakārtošanā turpmākajiem trim gadiem, lai nodrošinātu administratīvo centru sasniedzamību pēc reformas pabeigšanas.

Padomes sēdes darba kārtībā iekļauts arī  VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” valdes priekšsēdētāja Raita Nešpora ziņojums par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu aktualitātēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI