DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

IDB uzsācis kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu divos Valsts policijas izsludinātajos iepirkumos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veicot aktīvu pirmstiesas izmeklēšanas procesu, Iekšējās drošības birojs ir uzsācis kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu divos Valsts policijas izsludinātajos iepirkumos, kas saistīti ar Valsts policijas formas tērpu un reprezentācijas un parādes formas tērpu iegādi.

Šajā kriminālprocesā tiek izvērtēta Valsts policijas amatpersonu iespējama bezdarbība, kā arī iesaistīto uzņēmēju veiktās iespējamās krāpnieciskās darbības, un Iekšējās drošības birojs ir veicis kriminālprocesuālās darbības Valsts policijā, kā arī vairākos citos uzņēmumos.

Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks uzsver: “Iekšējās drošības biroja izmeklētie un atklātie valsts amatpersonu veiktas kukuļņemšanas gadījumi, dienesta pilnvaru pārkāpumi, kā arī citi veiktie noziedzīgie nodarījumi pēdējo gadu laikā satricina sabiedrību regulāri, un esmu gandarīts, ka Iekšējās drošības birojā izveidotās komandas kompetences un pieredze šādus valsts amatpersonu veiktos noziedzīgos nodarījumus ļauj operatīvi un efektīvi atklāt. Tomēr jāuzsver, ka, atklājot visus noziedzīgos nodarījumus, būtiskākās ir kriminālprocesa izmeklēšanas intereses, tādēļ pašlaik plašāku informāciju par šo uzsākto kriminālprocesu nevaram sniegt.”

Iekšējās drošības biroja uzsāktajā kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu Valsts policijas izsludinātajos iepirkumos ir vairākas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību, tai skaitā ir aizturētas divas privātpersonas – uzņēmumu pārstāvji.

Iekšējās drošības birojs turpina pirmstiesas izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas par iespējamu krāpšanu un 319. panta pirmās daļas – par iespējamu bezdarbību.

2020. gada pirmajos piecos mēnešos Iekšējās drošības birojs veicis pirmstiesas izmeklēšanu 131 kriminālprocesā, kā arī šajā periodā izskatīti un izanalizēti 577 saņemtie iesniegumi. Salīdzinot šā gada piecu mēnešu darbības rezultātus ar pagājušā gada attiecīgo periodu, redzams, ka šogad vairāk kā uz pusi ir pieaudzis atklāto smago un sevišķi smago noziedzīgo nodarījumu īpatsvars. IDB izmeklētie kriminālprocesi kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki, to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, tāpat pieaug arī kriminālprocesā iesaistīto personu loks.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI