DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Atzīmējot Pasaules bēgļu dienu, Sabiedrības integrācijas fonda piedāvā bezmaksas lekcijas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18.jūnijā atzīmējot Pasaules Bēgļu dienu, Sabiedrības integrācijas fonds piedāvā divas iedvesmojošas un izglītojošas lekcijas par dažādības vadību un migrācijas lomu mūsdienās. Lekciju norise plānota ZOOM platformā un tās sniegs atzītas dažādības vadības lektores Latvijā un ārvalstīs.

Sabiedrības integrācijas fonds jau vairākus gadus īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu “Dažādības veicināšana”. Tā mērķis ir veicināt personu, kas saskārušās ar šķēršļiem sava dzimuma, tautības, invaliditātes vai vecuma dēļ, nodarbinātību un iekļaušanos sabiedrībā, vienlaikus sekmējot sabiedrības informētību un vispārējo izpratni par diskriminācijas novēršanu un iekļaujošu sabiedrību. Īstenotās aktivitātes aicina sabiedrību būt atvērtiem, pieņemt dažādo un saskatīt tā priekšrocības gan biznesā, gan personīgajā dzīvē, kā arī motivēt un sniegt atbalstu personām, kuras savā ikdienā saskaras ar diskrimināciju, palīdzot tām iekļauties darba tirgū un izglītībā.

Sabiedrības integrācijas fonda administrētā projekta moto skan: dažādībā ir spēks! Šodienas abās lekcijās runās par dažādības vadības ieguvumiem un zaudējumiem, kā arī par to, kā labāk sastrādāties ar cilvēkiem, kuriem ir migrācijas vēsture. Tās būs praktiskas un noderīgas bezmaksas lekcijas ikvienam, kurš vēlas pilnveidot savas kompetences šajā jomā,” norāda SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

18.jūnijā Zoom platformā Sabiedrības integrācijas fonds piedāvā divas iedvesmojošas un noderīgas lekcijas par to, ko zaudējam bez dažādības vadības un par to kā strādāt ar cilvēkiem ar migrācijas vēsturi. Lekcijas vadīs Dr. Agnese Cimdiņa un Mg.soc. Inese Lazda - Mazula.

Kā un ko zaudējam bez dažādības vadības? Kā norāda Dr. Agnese Cimdiņa, dažādība nav tikai statistika par to, cik dažādu tautību cilvēki vai cik sievietes strādā uzņēmumā. Dažādībai ir daudz dimensiju. Dažādība palīdz organizācijai vai biznesam augt - taču, lai atraisītu dažādības potenciālu, dažādību ir jāmāk vadīt.

Savukārt Mg.soc. Inese Lazda – Mazula savā lekcijā atbildēs uz jautājumu: Dažādības vadība – gribu sākt, bet kā..? Lektore dalīsies ar praktiskiem padomiem plānošanā un klupšanas akmeņiem, ko piedzīvoja citi. 

Pasaules Bēgļu diena pirmoreiz tika atzīmēta 2001.gadā, pieminot bēgļu spēku, drosmi un izturību. Ik gadu arī Latvijā un vairāk nekā 100 citās valstīs tiek rīkoti pasākumi pieminot tos tūkstošus cilvēku, kas ir spiesti doties bēgļu gaitās, baidoties no vardarbības, vajāšanas, cerībā atrast drošāku vietu. Šobrīd pasauli ir pārņēmusi Covid-19 vīrusa krīze, bet šajos grūtajos laikos bēgļiem un patvēruma meklētājiem sabiedrības solidaritāte, atbalsts un līdzjūtība ir vajadzīga vairāk nekā jebkad agrāk.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI