DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsēji glābēji aizvadījuši mierīgu diennakti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. jūnija plkst. 6.30 līdz 17. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 17.51 tika saņemts izsaukums uz Ludzu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega atkritumi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no ēkas pagraba nāk dūmi un deg atkritumi 4m2 platībā. No dūmiem piepildītā pirmā stāva, izmantojot glābšanas maskas, tika izglābts viens cilvēks, savukārt no otrā stāva tika evakuēti vēl trīs cilvēki.  Plkst. 19.11 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst. 21.43 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur desmitstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.04.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūtsmēsli un tvaika nosūcējs.

Vakar plkst. 11.03 tika saņemts izsaukums uz Burtnieku novadu, kur cilvēks no laivas bija iekritis ūdenī. Cilvēks nogādāts ezera krastā pirms VUGD ierašanās, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja viņa nāvi.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību atpūtā pie un uz ūdens! Izmantojot peldlīdzekļus, aicinām uzvilt glābšanas vesti!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI