DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Bites “ieņems” arī Rīgas domi; uz rātsnama terases izvietos bišu stropus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu zaļās domāšanas un ekoloģisko projektu attīstību pilsētā, trešdien, 17. jūnijā, uz Rīgas rātsnama 3. stāva āra terases simboliski tiks izvietoti trīs bišu stropi. Projekts tapis sadarbībā ar urbāno biškopi Uģi Mālnieku.

Plkst. 13.00 biškopis ar projektu iepazīstinās pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāju Edvīnu Balševicu, citas domes amatpersonas un darbiniekus. Pasākumā laipni aicināti piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvji!

Uz terases tiks izvietotas trīs šogad jaunizveidotās bišu ģimenes, kuras tikai tagad sāks pieņemties spēkā un savā pilnbriedā būs vasaras otrajā pusē. Pasākuma laikā saimēm tiks pievienotas bišu mātes jeb karalienes. Pēc biškopības metodikas atdaleņiem, jeb jaunizveidotajām saimēm, karalienes pievieno nedēļu pēc to tapšanas.

“Rīga ir viena no viszaļākajām Eiropas galvaspilsētām, tāpēc bites šeit var justies gandrīz kā paradīzē, jo pilsētas parkos un dārzos ir ļoti liela augu daudzveidība.

Citviet Eiropā dravniecībai pilsētvidē ir senas tradīcijas, bet Rīgā tā vēl tikai uzņem apgriezienus,” saka bišu vīrs U.Mālnieks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI