DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Ropažu novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. jūnija plkst. 6.30 līdz 16. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.38 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu biroju ēkas pagrabā deg ventilēšanas iekārta 7m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Notikumā cietušo nav. Plkst. 9.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.50 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur dega vasarnīca. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka, kurinot grilu, aizdegušās vienstāva saimniecības ēkas durvis un fasāde 3m2 platībā. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 20.58.

VUGD atgādina, ka grili ir jānovieto drošā attālumā no ēkām, kokiem un nojumēm, un uz stabilas virsmas. Grils ir pareizi jāiekurina – sākotnēji ar speciāli šim mērķim paredzētu degšķidrumu ir jāaplej kurināmais, jāpagaida, kad tas sasūcas, uzmanīgi jāaizdedzina un tikai tad jācep uz tā gaļa.

Vakar plkst. 23.03 tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas piektā stāva dzīvoklī uz plīts ir piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa evakuēja cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 23.18.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, gāzes plīts caurule, saimniecības ēkas jumts, koka stumbrs, kā arī divos gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI