DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

AS "Latvijas valsts meži" padome veic papildus atbilstības auditu koksnes pārdošanas procesam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) padome ir iepazinusies ar uzņēmuma valdes detalizētu skaidrojumu par apaļo kokmateriālu pārdošanas praksi. Ievērojot, ka koksnes pārdošanas procedūras ir komplicētas un darījumu skaits un apjomi ir lieli, LVM padome ir nolēmusi par papildu neatkarīga specializēta audita veikšanu. Tā ietvaros tiek izvērtēta apaļo kokmateriālu pārdošanas procesa atbilstība iekšējiem un ārējiem normatīvajiem aktiem, mežsaimniecības nozares pamatnostādnēm, LVM vidēja termiņa stratēģijai un uzņēmuma īpašnieka ekonomiskajām interesēm, kā arī labajai biznesa praksei. 

LVM padome, atbilstoši saņemtajam uzdevumam, ir sniegusi skaidrojumu LVM akciju turētājam par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un virkni apgalvojumu par tievās dimensijas koksnes pārdošanas jautājumiem, kā arī informējusi akciju turētāju par padomes uzsākto audita procesu.

Uzņēmuma padome atbalsta principus, kas paredz apaļo kokmateriālu sortimentu pārdošanu balstīt uz konkurences principiem un līdzvērtīgu attieksmi pret klientiem. Turklāt lēmumu pieņemšanai LVM un īpašniekam izdevīgākā rezultāta sasniegšanai ir jābalstās uz dažādu faktoru vispusīgu analīzi.

LVM padome arī izceļ uzņēmuma apaļo kokmateriālu sortimentu pārdošanas izcilos rezultātus iepriekšējos gados, kas nodrošināja uzņēmuma stratēģiskā mērķa – palielināt ilgtermiņa peļņu un nodrošināt pozitīvu naudas plūsmu no saimnieciskās darbības – sasniegšanu. Piemērām, 2019. gadā sasniegtais vēsturiski lielākais LVM apgrozījums – vairāk nekā 379 miljons eiro. Uzņēmuma akcionāru sapulcē pieņēma lēmumu valstij izmaksāt vairāk nekā 76 miljonus eiro: 60,9 miljonus eiro dividendēs par valsts kapitāla izmantošanu un 15,2 miljonus eiro uzņēmumu ienākuma nodoklī.

Padziļināti iepazīstoties ar LVM apaļo kokmateriālu pārdošanas procesu, uzņēmuma padome atzīst, ka LVM īsteno dažādus iekšējās kontroles sistēmas pasākumus risku mazināšanai un novēršanai. Tomēr, ievērojot kokmateriālu pārdošanas ļoti nozīmīgo ietekmi uz uzņēmuma darbības rezultātiem, lielo darījumu skaitu un komplicētās pārdošanas procedūras, LVM padome neatkarīgā specializētā auditā ir ietvērusi izvērtējumu apaļo kokmateriālu pārdošanas procesa atbilstībai iekšējiem un ārējiem normatīvajiem aktiem, mežsaimniecības nozares pamatnostādnēm, LVM vidēja termiņa stratēģijai un uzņēmuma īpašnieka ekonomiskajām interesēm, kā arī labajai biznesa praksei.

LVM padome ir sabiedrības pārraudzības institūcija, kas pārstāv akcionāra intereses sapulču starplaikā un pārrauga valdes darbību. LVM pārvaldes izpildinstitūcija ir valde. Valde pārzina un vada sabiedrības lietas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI