DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Trim jauniešiem piemēro bargus sodus par paziņas slepkavību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas rajona tiesa (Jūrmalā), valsts apsūdzību uzturot Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokuroram, piemērojusi brīvības atņemšanas sodus trim personām par sava paziņas slepkavību Jūrmalā 2019. gada jūlija vidū.

Saskaņā ar apsūdzību visi trīs apsūdzētie, starp kuriem bija arī nepilngadīga meitene un puisis, būdami alkohola reibumā, Jūrmalā, netālu no dzelzceļa stacijas “Sloka”, pamanīja cietušo un aiz dusmām par kādu iepriekšēju konfliktu sāka viņu sist – gan ar dūrēm, gan spēra ar kājām. Pēc tam viņi cietušo aizveda uz Slokas kapsētu, kur turpināja viņu sist, kā arī smacēja. Apsūdzētie pēc kāda brīža pameta nozieguma vietu, tad atgriezās un turpināja sist cietušo. No gūtajiem miesas bojājumiem persona mira ārstniecības iestādē.

Personas atzītas par vainīgām pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta, proti, ka personu grupā izdarīja citas personas tīšu slepkavību. Abiem nepilngadīgajiem tiesa piemēroja reālu brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem, kas ir tuvu maksimālajam sodam, ko paredz Krimināllikums, proti 10 gadi reāla brīvības atņemšana. Pilngadīgajai personai piemēroja brīvības atņemšanu uz 13 gadiem. Visām personām tika piemērota arī probācijas uzraudzība uz trim gadiem.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI