DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs: Latvijas un Azerbaidžānas ekonomiskajai sadarbībai ir augošs potenciāls

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits šodienas sarunā ar Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministru Mukhtaru Babajevu uzsvēra nepieciešamību attīstīt divpusējo sadarbību gan ekonomikā kopumā, gan jo īpaši transporta un loģistikas jomā. Tai skaitā jāturpina darbs pie līgumtiesiskās bāzes pilnveides un iesākto līgumu saskaņošanas un pabeigšanas.

Šodien notika Latvijas un Azerbaidžānas Starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju satiksmes ministra Tāļa Linkaita un Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministra Mukhtara Babajeva tikšanās video formātā.

Ministri atzīmēja, ka komisijas līdzšinējais darbs veido nozīmīgu diskusiju platformu ekonomiskās sadarbības attīstībai starp Latviju un Azerbaidžānu. Satiksmes ministrs Linkaits sarunas gaitā uzsvēra, ka, mainoties kravu plūsmu tendencēm, abu valstu uzņēmējiem ir jāizmanto jaunās iespējas un jāmeklē jauni sadarbības formāti. Tāpat Latvija ir ieinteresēta investīciju piesaistē no Azerbaidžānas transporta un loģistikas sektorā, kas būtu izdevīgas abām pusēm. Savukārt Azerbaidžānas puse no Latvijas var pārņemt pieredzi IT sistēmu modernizācijā, zaļajās tehnoloģijās un tā saukto tīro tehnoloģiju jomā.

Azerbaidžānas puses komisijas līdzpriekšsēdētājs Babajevs uzsvēra, ka Latvija Azerbaidžānai ir svarīgs ekonomiskās sadarbības partneris un abām valstīm ir liels sadarbības potenciāls. Lai gan pašreizējā situācija vīrusa pandēmijas dēļ ir izaicinājumiem pilna, tā pavērusi arī plašas iespējas un jaunas tendences importa un eksporta jomā.

Iepriekšējā Latvijas un Azerbaidžānas Starpvaldību komisijas sēde notika pirms trim gadiem Baku. Ministri vienojās nākamo sēdi noturēt līdz šā gada beigām Rīgā, ja to atļaus epidemioloģiskā situācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI