DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VVD ārkārtējās situācijas laikā pārbaudījis vairāk nekā 9000 makšķerniekus un zvejniekus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārkārtējās situācijā laikā Valsts vides dienests (VVD) nodrošināja valsts kontroli vides jomā – martā, aprīlī, maijā veica 1197 zvejas kontroles un pārbaudīja 9101 makšķernieku un zvejnieku.

Kopumā šajā laikā apsekoti 2211 ūdens objekti, izņemts 561 nelikumīgs zvejas rīks, kā arī ierosinātas 255 administratīvās pārkāpuma lietvedības.

Par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumiem martā, aprīlī un maijā sodītas 296 personas, no kurām lielākā daļa – 254 personas sodītas par makšķerēšanas noteikumu vai licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu. Kopumā uzlikta soda nauda 21622 eiro apmērā.

Maija beigās, ņemot vērā to, ka uzlabojās laika apstākļi un zivis uzsāka nārstot, palielinājās arī maluzvejnieku aktivitāte. Tā, piemēram, maija pēdējās brīvdienās VVD inspektori sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldības inspektoriem, veicot pārbaudi Alūksnes ezerā, aizturēja divas pārkāpēju grupas. Vienā gadījumā maluzvejnieku lomā bija vairāk kā 70 kg zivju – nārstojoši brekši, kā arī līņi un sapali. Abos gadījumos ierosinātas administratīvā pārkāpuma lietvedības. Personas tiks sodītas ne tikai par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpšanu, bet arī tiks veikts aprēķins par vides resursiem nodarītajiem zaudējumiem. Tā kā pārkāpums izdarīts laikā, kad ir aizliegts zvejot jebkādas zivis visās ūdenstilpēs ar zivju tīkliem (šis aizliegums ir spēkā līdz 15.jūnijam), zaudējumi tiks aprēķināti pieckārtējā apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI